Paf Ciğer Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
1 kg çekilmiş paf ciğer
300 gr çekilmiş kuyruk yağı
Veya 1 su bardağı sıvı yağ
6 adet orta uzunluk kuru soğan
6 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 tatlı kaşığı karabiber
1-5 yemek kaşığı kimyon
1-5 yemek kaşığı pulbiber
Yanına;
Maydanoz
Domates
Paf Ciğer Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle çekilmiş olan ciğeri 1 litre su ile kavurma tavasına alalım.
Kaynadıktan 5/10 dk sonra ciğeri bir süzgece alarak o suyu dökelim.
Ciğeri musluğun altında bir ölçü yıkayalım kavurma tavasını da yıkayıp, kuyruk yağını içine alarak pişirelim.
Kuyruk yağı eriyince ciğer ve tuz ek edelim onuda 10/15 dk kavuralım.
Üzerine iri doğranmış soğan ve biberi ekleyerek onlarda piştikten sora baharatları ek ederek 2 su bardağı su ekleyip, suyu çekilince ye kadar pişirelim su ek ettim zira baharatı daha hoş özleşiyor. Deneyenlere şimdiden. Afiyet olsun
Paf Ciğer Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg çekilmiş paf ciğer
300 gr çekilmiş kuyruk yağı
Veya 1 su bardağı sıvı yağ
6 adet orta uzunluk kuru soğan
6 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 tatlı kaşığı karabiber
1-5 yemek kaşığı kimyon
1-5 yemek kaşığı pulbiber
Yanına;
Maydanoz
Domates
Paf Ciğer Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle çekilmiş olan ciğeri 1 litre su ile kavurma tavasına alalım.
Kaynadıktan 5/10 dk sonra ciğeri bir süzgece alarak o suyu dökelim.
Ciğeri musluğun altında bir ölçü yıkayalım kavurma tavasını da yıkayıp, kuyruk yağını içine alarak pişirelim.
Kuyruk yağı eriyince ciğer ve tuz ek edelim onuda 10/15 dk kavuralım.
Üzerine iri doğranmış soğan ve biberi ekleyerek onlarda piştikten sora baharatları ek ederek 2 su bardağı su ekleyip, suyu çekilince ye kadar pişirelim su ek ettim zira baharatı daha hoş özleşiyor. Deneyenlere şimdiden. Afiyet olsun
Paf Ciğer Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı