Pamuk Açma Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz silme
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı susam
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un kontrollü
İçine
Kaşar peyniri
Üzerine
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Pamuk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle su süt tuz şeker ve maya hepsini yoğurma kabına alarak karıştıralım.
20 dakika dinlendirip üzerine susam, sıvı yağ ve azar azar un ek ederek yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma sürecine devam edelim.
Daha sora hamuru yumurta boyutunda bezeler yapıp açarak içine kaşar peynirini koyalım görseldeki üzere biçim vererek yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süsleyelim.
Tepsinin üzerini jelatinle kapatıp bir gece tepsi mayası verelim.Bir gün sora baktığımızda pofuduk pamuk üzere açmalar göreceğiz.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Pamuk Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz silme
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı susam
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un kontrollü
İçine
Kaşar peyniri
Üzerine
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Pamuk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle su süt tuz şeker ve maya hepsini yoğurma kabına alarak karıştıralım.
20 dakika dinlendirip üzerine susam, sıvı yağ ve azar azar un ek ederek yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma sürecine devam edelim.
Daha sora hamuru yumurta boyutunda bezeler yapıp açarak içine kaşar peynirini koyalım görseldeki üzere biçim vererek yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süsleyelim.
Tepsinin üzerini jelatinle kapatıp bir gece tepsi mayası verelim.Bir gün sora baktığımızda pofuduk pamuk üzere açmalar göreceğiz.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Pamuk Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı