Pamuk Bazlama Tanımı İçin Materyaller
5 su bardağı un
1 yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Pamuk Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unu yoğurma kabına alalım ortasını çukurlaştırıp mayayı elimizle ufalayıp koyalım.
Üzerine ılık su ve sütü koyalım kenardaki unları üzerine kapatalım 5 dakika sonra ortadan başlayarak yoğurmaya başlayalım.
Güzelce yoğurduktan sonra elimizi sıvı yağda çokça yağlayıp bir kaç cins daha yoğurup hamuru toparlayıp üzerine bir poşet geçirip 40 dakika bekletelim tezgahı unlayıp mandalina kadar modüller koparıp yemek tabağı büyüklüğünde oklava ile açalım.
Hepsini açtıktan sonra üzerini kapatalım yanmaz tavanızı işitip başlamayı koyduktan 10 saniye sonra çabucak çevirip başka yüzünü pişirelim.
Yeniden 10 saniye sonra tekrar çevirip bu biçimde yüzü kızarıp balon üzere kabarınca çabucak alıp tereyağ ile her iki yüzünü çokça yağlayalım.
Afiyetle
Pamuk Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
1 yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Pamuk Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unu yoğurma kabına alalım ortasını çukurlaştırıp mayayı elimizle ufalayıp koyalım.
Üzerine ılık su ve sütü koyalım kenardaki unları üzerine kapatalım 5 dakika sonra ortadan başlayarak yoğurmaya başlayalım.
Güzelce yoğurduktan sonra elimizi sıvı yağda çokça yağlayıp bir kaç cins daha yoğurup hamuru toparlayıp üzerine bir poşet geçirip 40 dakika bekletelim tezgahı unlayıp mandalina kadar modüller koparıp yemek tabağı büyüklüğünde oklava ile açalım.
Hepsini açtıktan sonra üzerini kapatalım yanmaz tavanızı işitip başlamayı koyduktan 10 saniye sonra çabucak çevirip başka yüzünü pişirelim.
Yeniden 10 saniye sonra tekrar çevirip bu biçimde yüzü kızarıp balon üzere kabarınca çabucak alıp tereyağ ile her iki yüzünü çokça yağlayalım.
Afiyetle
Pamuk Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı