Son konular

Pamuk Gibi Açma Tarifi Ezber Bozan Lezzet

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pamuk Üzere Açma Tanımı Ezber Bozan Lezzet İçin Gereçler
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
5_5,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
100 gr tereyağı
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Pamuk Üzere Açma Tanımı Ezber Bozan Lezzet Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık su ile sütü yoğurma kabına alın, üzerine kuru maya ve şekeri düzgünce karıştırın. Biraz bekletip, sıvı yağ hariç bütün gereçleri ekleyip yoğurun biraz ele yapışan bir hamur olacak son olarak sıvı yağ ekleyip, tekrar güzelce yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Ben bu soğuk havalarda fırında mayalıyorum fırını 50 derece aylarda 5 dakika ısıtıp hamuru içine koyun. Fırını kapatıp, yarım saatte mayalansın.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup un serpilmiş tezgaha alın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
Elinizle açıp tereyağı sürüp, bıçak yahut rulet ile kesikler atın. Rulo halinde sarın iki taraflı elinizle burup iki ucu birleştirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hepsini bu hal yapıp üzerini örtüp yarım saat daha tepside mayalandırın.
Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 190 derece fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pak bir örtü örtüp 10 dakika dinlendirin servis yapın.
Pamuk Üzere Açma Tanımı Ezber Bozan Lezzet Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt