Son konular

Pamuk Gibi Peynirli Açma

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Pamuk Üzere Peynirli Açma Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
1 küp yaş maya
3 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kiloya yakın un (dikkatlice )
Ayırdığımız yumurta sarısı +1 tatlı kaşığı yoğurt
Yumuşak tereyağ (bezelerin üzerine)
İç harç için;
Beyaz peynir
Su bardağı ölçüm 220ml


Pamuk Üzere Peynirli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm gereçleri karıştırın.
Unu dikkatlice ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru üzeri örtülü mayalamaya bırakın, 2 katına çıksın.
15-16 adet bezelere ayırın ve üzerine 1’er dolu çay kaşığı yumuşamış tereyağ koyun.
Tek bezeyi tezgaha alıp tereyağ’ı yedirerek pasta tabağı büyüklüğünde elinizle açın.
1/4 kısmına beyaz peynir koyun yarım ay formunda katlayıp rulo yapın.
Yaptığınız ruloyu verev formunda uzatıp düğüm atın.
Mutlaka tepside tekrar yarım saat mayalandırın.
Yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp açmaların üzerine sürün dilerseniz susam serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin yaklaşıl 25 dakika.
Fırından çıkar çıkmaz nemli mutfak bezi ile 5-10 dakika üzerini örtün. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Pamuk Üzere Peynirli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt