Pamuk Gibi Yumuşacık Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
1,5 buçuk su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın (İsteğe göre çoğaltabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet orta boy havuç
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
2 su bardağı un
Pamuk Gibi Yumuşacık Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ile şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım,çırpma işlemimizi ne kadar uzun yaparsak okadar kekimiz iyi olur.
Köpük köpük olan yumurta ile şekerin üzerine sıvı yağımızı dökelim az birşeyde onunla karıştıralım.
Unumuzu kabartma tozumuzu vanilyamızı ilave edelim. (ben bu işlemi yaparken makinami kapatıp elimde çırptım,köpük köpük olana karışımımın köpüğü gitmesin diye çok yavaş yaptım bu işlemi.
En sonda havucumuzu,cevizimizi ve tarçınımızı kıyarakta çok az bise karıştırıp bitiryoruz işlemi.
Ben şekilli kalıba yaptım siz istediğinize yapabilirsiniz,kalıptan kolayca çıkması için tereyağı ile yağlayıp üzerine az bişey un serpiştirirseniz kekiniz kalıbınızdan kolay çıkar.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızı sürüyoruz.
Ben üzerinde çikolata sos ile servis ettim isteğe bağlı.
Pamuk Gibi Yumuşacık Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
1,5 buçuk su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın (İsteğe göre çoğaltabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet orta boy havuç
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
2 su bardağı un
Pamuk Gibi Yumuşacık Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ile şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım,çırpma işlemimizi ne kadar uzun yaparsak okadar kekimiz iyi olur.
Köpük köpük olan yumurta ile şekerin üzerine sıvı yağımızı dökelim az birşeyde onunla karıştıralım.
Unumuzu kabartma tozumuzu vanilyamızı ilave edelim. (ben bu işlemi yaparken makinami kapatıp elimde çırptım,köpük köpük olana karışımımın köpüğü gitmesin diye çok yavaş yaptım bu işlemi.
En sonda havucumuzu,cevizimizi ve tarçınımızı kıyarakta çok az bise karıştırıp bitiryoruz işlemi.
Ben şekilli kalıba yaptım siz istediğinize yapabilirsiniz,kalıptan kolayca çıkması için tereyağı ile yağlayıp üzerine az bişey un serpiştirirseniz kekiniz kalıbınızdan kolay çıkar.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızı sürüyoruz.
Ben üzerinde çikolata sos ile servis ettim isteğe bağlı.
Pamuk Gibi Yumuşacık Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı