Son konular

Pamuk Pankek Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pamuk Pankek Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 fiske tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un ( Ölçü değişebilir markaya nazaran siz azar azar ekleyin, kıvamı krep hamuru kadar cıvık olmayacak ancak kek hamuru kadar da katı olmayacak, boza kıvamında olması gerek )

Pamuk Pankek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvı yağ ve süt ekleyip biraz daha çırpıyoruz, en son tuz vanilya kabartma tozu ve unu ekleyerek boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Ben teflon ( yapışmayan) tavada hiç yağ kullanmadan pişirdim ancak öteki tavada yapacaksanız çok az yağ kullanabilir fırça ile sürüp pişirebilirsiniz.
Hamuru yuvarlak formlarda yapmak için porsiyonlayıcı kullanılabilir ama yoksa rastgele bir ölçü kabı yahut küçük bir kepçe de kullanılabilir.
Pürüzsüz doku için hamuru tek seferde dökmüş olmanız lazım şayet ki yetmedi bir kere daha üstüne eklerim derseniz halka halka şekil çıkıyor, bu da benden püf noktası olsun afiyet bal şeker olsun
 
Üst Alt