Pamuk Pişi Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
4.5 – 5 su bardağı un (Dikkatli ekleyin lütfen hamurunuz sert olmasın yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı)
Kızartmak için;
Bol sıvı yağ
Pamuk Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp, güzelce yoğurun ve ağzı kapalı bir kapta ılık bir ortamda hamurun mayalanmasını sağlayın.
Hamur kabarıp iki katına çıktığında hamur hazır demektir. Ellerimizi biraz unlayıp hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıyoruz.
Çok az un kullanarak elimizle istediğimiz büyüklükte yuvarlak şekil veriyoruz. Oklava kullanmayın.
Açtığımız hamurları çok az unlanmış tezgaha yerleştirip üzerini temiz bir bezle örtüp 15 dakika yer mayasının gelmesini bekliyoruz.
Bu sürede yağımızı iyice kızdırıyoruz. Yer mayası gelen hamurları kızgın yağa atıp arkalı önlü güzelce kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Pamuk Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
4.5 – 5 su bardağı un (Dikkatli ekleyin lütfen hamurunuz sert olmasın yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı)
Kızartmak için;
Bol sıvı yağ
Pamuk Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp, güzelce yoğurun ve ağzı kapalı bir kapta ılık bir ortamda hamurun mayalanmasını sağlayın.
Hamur kabarıp iki katına çıktığında hamur hazır demektir. Ellerimizi biraz unlayıp hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıyoruz.
Çok az un kullanarak elimizle istediğimiz büyüklükte yuvarlak şekil veriyoruz. Oklava kullanmayın.
Açtığımız hamurları çok az unlanmış tezgaha yerleştirip üzerini temiz bir bezle örtüp 15 dakika yer mayasının gelmesini bekliyoruz.
Bu sürede yağımızı iyice kızdırıyoruz. Yer mayası gelen hamurları kızgın yağa atıp arkalı önlü güzelce kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Pamuk Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı