Pamuk Poğaça (İster Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta (aklar içine sarılar dışına)
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin ( tereyağ kullandım)
Üzerine için;
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Susam
İç gereçleri için
Peynir maydanoz
Pamuk Poğaça (İster Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Akşam yoğuracaksanız süt ve su oda ısısında olması kâfi.
Hamuru yoğurup kullanacaksınız :.Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alalım.
Üzerine şeker ve mayayı ekleyelim karıştıralım.
Tereyağ ve un hariç öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
En son oda ısısındaki tereyağı ekleyip yoğuralım.
İlk etapta cıvık üzere gelebilir. Yoğurdukça kıvamını alacaktır. Şayet biraz cıvık olursa az ölçüde un eği yapabilirsiniz.
Hamuru düzgünce yoğurduktan sonra 1 saat mayalandıralım.
Hamur en az 2-3 kat kabarmasını bekleyelim.
Mayalan hamurun havasını alalım.
Dilediğiniz iç harcıyla hazırlayabilirsiniz.
Hamuru bezelere ayıralım. Ben mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım.
Dilediğimiz biçimde poğaçalar yapalım.
Fırın tepsisine alalım.
En az 15 dakika tepsi mayası yapalım.
Üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp sürelim.
Üzerine susam serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Pişme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir.
Pamuk Poğaça (İster Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta (aklar içine sarılar dışına)
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin ( tereyağ kullandım)
Üzerine için;
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Susam
İç gereçleri için
Peynir maydanoz
Pamuk Poğaça (İster Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Akşam yoğuracaksanız süt ve su oda ısısında olması kâfi.
Hamuru yoğurup kullanacaksınız :.Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alalım.
Üzerine şeker ve mayayı ekleyelim karıştıralım.
Tereyağ ve un hariç öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
En son oda ısısındaki tereyağı ekleyip yoğuralım.
İlk etapta cıvık üzere gelebilir. Yoğurdukça kıvamını alacaktır. Şayet biraz cıvık olursa az ölçüde un eği yapabilirsiniz.
Hamuru düzgünce yoğurduktan sonra 1 saat mayalandıralım.
Hamur en az 2-3 kat kabarmasını bekleyelim.
Mayalan hamurun havasını alalım.
Dilediğiniz iç harcıyla hazırlayabilirsiniz.
Hamuru bezelere ayıralım. Ben mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım.
Dilediğimiz biçimde poğaçalar yapalım.
Fırın tepsisine alalım.
En az 15 dakika tepsi mayası yapalım.
Üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp sürelim.
Üzerine susam serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Pişme müddeti fırından fırına değişiklik gösterebilir.
Pamuk Poğaça (İster Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı