Pamuk Poğaça (Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta (bir adedinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı kuru maya (aktif hamur mayası kullandım)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam, çörekotu
Pamuk Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük bir kapta bir su bardağı ılık suya mayayı katıp karıştıralım ve mayalanması için kenarda bekletelim.
Hamur yoğurma kabına yumurta, süt ,sıvı yağ, toz şeker ve tuzu katıp uygunca karıştıralım.
Ilık suya kattığımız maya güzelce kabarıp mayalandıktan sonra hamur gereçlerinin içine dahil edelim.
Azar azar un eği ile yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim. (bir taraftan ele yapışacak ancak yeniden de kaptan da çözülen bir kıvam olacak).
En son zeytinyağını ek edip hamura yedirip güzelce yoğuralım.
Üzerini streç folyo ile kapatıp bir beze saralım ve en az bir saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanmış olan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yağlı kağıt döşediğimiz tepsiye dizelim. (dilerseniz kesimleri küçültebilir ya da daha da büyütebilirsiniz).
Yumurta sarısı ve pekmezi çatal yardımı ile yeterlice çırpalım.
Hamur modüllerinin üzerine fırça yardımı ile sürelim.
Çatalla hal verelim ve üzerine susam ve çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirelim.
Pişen poğaçaların birinci sıcaklığı çıktıktan sonra pak bir mutfak bezine sarıp bir kapta koruma edelim. Deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet olsun
Pamuk Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta (bir adedinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı kuru maya (aktif hamur mayası kullandım)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam, çörekotu
Pamuk Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük bir kapta bir su bardağı ılık suya mayayı katıp karıştıralım ve mayalanması için kenarda bekletelim.
Hamur yoğurma kabına yumurta, süt ,sıvı yağ, toz şeker ve tuzu katıp uygunca karıştıralım.
Ilık suya kattığımız maya güzelce kabarıp mayalandıktan sonra hamur gereçlerinin içine dahil edelim.
Azar azar un eği ile yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim. (bir taraftan ele yapışacak ancak yeniden de kaptan da çözülen bir kıvam olacak).
En son zeytinyağını ek edip hamura yedirip güzelce yoğuralım.
Üzerini streç folyo ile kapatıp bir beze saralım ve en az bir saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanmış olan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yağlı kağıt döşediğimiz tepsiye dizelim. (dilerseniz kesimleri küçültebilir ya da daha da büyütebilirsiniz).
Yumurta sarısı ve pekmezi çatal yardımı ile yeterlice çırpalım.
Hamur modüllerinin üzerine fırça yardımı ile sürelim.
Çatalla hal verelim ve üzerine susam ve çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirelim.
Pişen poğaçaların birinci sıcaklığı çıktıktan sonra pak bir mutfak bezine sarıp bir kapta koruma edelim. Deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet olsun
Pamuk Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı