Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt (300 ml bardak ölçüsü)
1 su bardağı ılık su(300 ml bardak ölçüsü)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı
6 su bardağı un (Unun kalitesine nazaran farklılık gösterebilir)
Üzeri İçin
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Su, süt sıvı yağ, 2 kaşık şeker ve mayayı bir kaba alıp karıştırıyoruz ve 15 dakika bekliyoruz maya köpük köpük olunca üzerine 2 yumurta akı 2 kaşık şeker ve tuz ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Daha sonra unu denetimli halde ekliyoruz yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur olmalı. 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan küçük modüller alıp elimizle yahut merdane yardımıyla açıyoruz, içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ben peynir koydum. Son olarak tepsiye koyduğumuz poğaçalara makasla form veriyoruz ve tepsi mayasına bırakıyoruz 30 dakika.
Sonrasında yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece de altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Not: Soğuduktan sonra buzluğa koyup daha sonra da tüketebilirsiniz.
1 su bardağı ılık süt (300 ml bardak ölçüsü)
1 su bardağı ılık su(300 ml bardak ölçüsü)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı
6 su bardağı un (Unun kalitesine nazaran farklılık gösterebilir)
Üzeri İçin
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Su, süt sıvı yağ, 2 kaşık şeker ve mayayı bir kaba alıp karıştırıyoruz ve 15 dakika bekliyoruz maya köpük köpük olunca üzerine 2 yumurta akı 2 kaşık şeker ve tuz ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Daha sonra unu denetimli halde ekliyoruz yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur olmalı. 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan küçük modüller alıp elimizle yahut merdane yardımıyla açıyoruz, içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ben peynir koydum. Son olarak tepsiye koyduğumuz poğaçalara makasla form veriyoruz ve tepsi mayasına bırakıyoruz 30 dakika.
Sonrasında yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece de altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Not: Soğuduktan sonra buzluğa koyup daha sonra da tüketebilirsiniz.