Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kırmızı pancar (boyuta göre 2 de olabilir)
1 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 (yarım) adet limon (tahin tadı gelmesin mayhoş olsun isterseniz öbür yarımindan da az sıkabilirsiniz.)
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı su
Pancarlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarları kabuklarıyla beraber iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Bir kaç parçaya bölerek daha rahat haşlanmasını sağlayabilirsiniz.
Soğuk suya alınan pancarları, kabukları soyulmuş nohutlarla ( ben acele olduğunda soymadan da yapıyorum bi fark olmuyor. )
Diğer tüm malzemelerle blenderdan geçirin.
Karışım pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar bu işleme devam edin. Çok koyu bir kıvam olursa ve zorlanırsınız su miktarını yavaş yavaş arttırabilirsiniz.
Tam kıvama gelince üzerine dereotu, maydanoz, zeytinyağı ya da siyah zeytin ile servis edebilirsiniz.
Pancarlı Humus Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kırmızı pancar (boyuta göre 2 de olabilir)
1 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 (yarım) adet limon (tahin tadı gelmesin mayhoş olsun isterseniz öbür yarımindan da az sıkabilirsiniz.)
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı su
Pancarlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarları kabuklarıyla beraber iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Bir kaç parçaya bölerek daha rahat haşlanmasını sağlayabilirsiniz.
Soğuk suya alınan pancarları, kabukları soyulmuş nohutlarla ( ben acele olduğunda soymadan da yapıyorum bi fark olmuyor. )
Diğer tüm malzemelerle blenderdan geçirin.
Karışım pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar bu işleme devam edin. Çok koyu bir kıvam olursa ve zorlanırsınız su miktarını yavaş yavaş arttırabilirsiniz.
Tam kıvama gelince üzerine dereotu, maydanoz, zeytinyağı ya da siyah zeytin ile servis edebilirsiniz.
Pancarlı Humus Tarifi Fotoğraflı Yapılışı