Pancarlı Kısır Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 küçük uzunluk soğan
4-5 kısım marul
Yarım yarım demet maydanoz
Yarım demet roka
Birkaç kol taze nane
2 yemek kaşığı küp küp doğranmış pancar turşusu
Pancarlı Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
2 su bardağı sıcak su ile bulguru ıslatalım .Üstüne kapatalım.
Yeşillikleri ince ince doğrayalım,.
Yaklaşık 10 dakika dinlenen bulgurun üzerine ince ince doğradığımız kuru soğanları ekleyelim .
Kuru soğanları öldürmek için birazcık yoğuralım.
Salça ,sarımsak ve baharatları ekleyelim.
Nar ekşisi ekleyelim.
Yeşillikleri ekleyelim.
Zeytinyağına ekleyelim karıştıralım .
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine pancar turşusu ile süsleyelim.
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 küçük uzunluk soğan
4-5 kısım marul
Yarım yarım demet maydanoz
Yarım demet roka
Birkaç kol taze nane
2 yemek kaşığı küp küp doğranmış pancar turşusu
Pancarlı Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
2 su bardağı sıcak su ile bulguru ıslatalım .Üstüne kapatalım.
Yeşillikleri ince ince doğrayalım,.
Yaklaşık 10 dakika dinlenen bulgurun üzerine ince ince doğradığımız kuru soğanları ekleyelim .
Kuru soğanları öldürmek için birazcık yoğuralım.
Salça ,sarımsak ve baharatları ekleyelim.
Nar ekşisi ekleyelim.
Yeşillikleri ekleyelim.
Zeytinyağına ekleyelim karıştıralım .
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine pancar turşusu ile süsleyelim.