Son konular

Pancarlı Lahana Turşusu

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pancarlı Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler
Orta uzunluk turşuluk beyaz lahana
2-3 adet pancar
1 lt birinci yahut 750 ml lik kavanozlar
İstenirse karabiber
Her 1 lt lik kavanoza:
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Her kavanozun tabanına 1- 1, 5 parmak kadar sirke
Her kavanoza birer diş sarımsak
1-2 adet soğan

Pancarlı Lahana Turşusu Tanımı Yapılışı

Lahana kesilir, doğranır, pancarlar soyulur, dilimlenir, sarımsaklar soyulur.
Soğanlar da hazırlanır, dörde yahut sekize bölünür.
Kavanozlara 1-1, 5 parmak sirke konur.
Bir kaşık tuz, bir kaşık şeker, 8-9 tane karabiber, soğan ve sarımsak ek edilir.
Sonra sırayla: 2-3 dilim pancar, lahana, ortaya gelince 2-3 dilim pancar, lahana, en üste pancar ve çeşme suyu ek edilir.
10- 15 dakika bekleyip gerekirse su ek edilip kapaklar kapatılır.
Zıt çevrilir. Akma ihtimaline karşı bir tepsiye konabilir ,ertesi gün düz çevrilir.
15 gün sonra turşu hazır, üzerine tarih yazılabilir.
Bu tarifle salatalık turşusu da yapılabilir.
Bu gereçlerle 1 adet 2lt, 4 adet 1 lt ve 3 750 mg lık kavanoz oldu,.
Afiyet olsun
 
Üst Alt