Son konular

Pancarlı Nefis Meze

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Pancarlı Nefis Meze Tanımı İçin Malzemeler
3-4 adet orta uzunluk pancar ( ben hafif, kısmen yumuşak olanları seçiyorum çok sert ve ağır pancarla bence olmuyor)
1 adet büyük uzunluk soğan
Yarım su bardağı kadar sıcak su
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı silme tuz
Yarım limon suyu
Birkaç kısım yeşil soğan

Pancarlı Nefis Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları piyazlık ince doğrayarak bi tık fazla yağda karamalize olana kadar kavurun.
Sonrasında ay formunda kesilmiş pancarları ek edip biraz daha kavurmaya devam edin.
Sonrasında şekeri, tuzu limon suyunu ve sıcak suyu ek edin. Su pancarları geçmesin su çekmediği için fazla gelir suyu.
Altını kısıp pişirmeye bırakın pancarlar yumuşayınca altını kapatın ve pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakın. (suyu fazla gelir ise gözünüze kapağı açık halde çektirin biraz. ).
Soğuduktan sonra küçük doğranmış yeşil soğanları ek edin ve servis edin.Not: şekerini tuzunu ve limonunu eklediğinizde suyundan tadına bakıp damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz ben genelde göz kararı ekliyorum. Biraz şekeri ve limon eksiliğini hissedeceğiniz bir tanım.
Ben çok çok yumuşak pişirmiyorum, biraz canlı seviyorum pancarları siz kendiniz ayarlayabilirsiniz. Çay saatine yemeklerin yanına hoş bir meze tanımı. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Pancarlı Nefis Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pancarlı Nohutlu Meze Tanımı İçin Materyaller 1 adert orta uzunluk pancar Yarım su bardağı nohut 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 2- 3 damla limon 2 -3 damla portakal suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için; Ceviz Taze kekik Pancarlı Nohutlu Meze Tanımı Yapılışı Nohutu haşlayalım. Öbür bir yerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
  • Soru
Kırmızı Pancarlı Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler 2 orta uzunluk kırmızı pancar 1 su bardağı arpa şehriye 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır (Konserve olabilir) Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber Biraz maydanoz Kırmızı Pancarlı Arpa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Pancarlı Kereviz Salatası Tanımı İçin Materyaller 2 adet kereviz 1 adet pancar 1 diş sarımsak Yarım demet dereotu Yarım demet maydanoz 1 çay bardağı kırılmış ceviz 1 kase yoğurt Yarım limon ve tuz Pancarlı Kereviz Salatası Tanımı Yapılışı Öncelikle kerevizi rendeleyip yarım limon suyu ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Pancarlı Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler Orta uzunluk turşuluk beyaz lahana 2-3 adet pancar 1 lt birinci yahut 750 ml lik kavanozlar İstenirse karabiber Her 1 lt lik kavanoza: 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker Her kavanozun tabanına 1- 1, 5 parmak kadar sirke Her kavanoza birer diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Hemen Yemeye Hazır Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler Kırmızı pancar (Ben 2 adet kullandım) 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu 1 çay kaşığı limon tuzu (Limon tuzunuz iri şekilde ise 3-4 adet koyabilirsiniz. bBnim limon tuzum tuzdan biraz daha iri olduğu için taneyle değilde çay kaşığı ile ölçerek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt