SoruCevap
Yeni Üye
Pancarlı Nefis Meze Tanımı İçin Malzemeler
3-4 adet orta uzunluk pancar ( ben hafif, kısmen yumuşak olanları seçiyorum çok sert ve ağır pancarla bence olmuyor)
1 adet büyük uzunluk soğan
Yarım su bardağı kadar sıcak su
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı silme tuz
Yarım limon suyu
Birkaç kısım yeşil soğan
Pancarlı Nefis Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları piyazlık ince doğrayarak bi tık fazla yağda karamalize olana kadar kavurun.
Sonrasında ay formunda kesilmiş pancarları ek edip biraz daha kavurmaya devam edin.
Sonrasında şekeri, tuzu limon suyunu ve sıcak suyu ek edin. Su pancarları geçmesin su çekmediği için fazla gelir suyu.
Altını kısıp pişirmeye bırakın pancarlar yumuşayınca altını kapatın ve pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakın. (suyu fazla gelir ise gözünüze kapağı açık halde çektirin biraz. ).
Soğuduktan sonra küçük doğranmış yeşil soğanları ek edin ve servis edin.Not: şekerini tuzunu ve limonunu eklediğinizde suyundan tadına bakıp damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz ben genelde göz kararı ekliyorum. Biraz şekeri ve limon eksiliğini hissedeceğiniz bir tanım.
Ben çok çok yumuşak pişirmiyorum, biraz canlı seviyorum pancarları siz kendiniz ayarlayabilirsiniz. Çay saatine yemeklerin yanına hoş bir meze tanımı. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Pancarlı Nefis Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3-4 adet orta uzunluk pancar ( ben hafif, kısmen yumuşak olanları seçiyorum çok sert ve ağır pancarla bence olmuyor)
1 adet büyük uzunluk soğan
Yarım su bardağı kadar sıcak su
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı silme tuz
Yarım limon suyu
Birkaç kısım yeşil soğan
Pancarlı Nefis Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları piyazlık ince doğrayarak bi tık fazla yağda karamalize olana kadar kavurun.
Sonrasında ay formunda kesilmiş pancarları ek edip biraz daha kavurmaya devam edin.
Sonrasında şekeri, tuzu limon suyunu ve sıcak suyu ek edin. Su pancarları geçmesin su çekmediği için fazla gelir suyu.
Altını kısıp pişirmeye bırakın pancarlar yumuşayınca altını kapatın ve pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakın. (suyu fazla gelir ise gözünüze kapağı açık halde çektirin biraz. ).
Soğuduktan sonra küçük doğranmış yeşil soğanları ek edin ve servis edin.Not: şekerini tuzunu ve limonunu eklediğinizde suyundan tadına bakıp damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz ben genelde göz kararı ekliyorum. Biraz şekeri ve limon eksiliğini hissedeceğiniz bir tanım.
Ben çok çok yumuşak pişirmiyorum, biraz canlı seviyorum pancarları siz kendiniz ayarlayabilirsiniz. Çay saatine yemeklerin yanına hoş bir meze tanımı. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Pancarlı Nefis Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı