Pancarlı Ve Havuclu Koyun Yahnisi Nasıl Yapılır
Resimli Pancarlı Ve Havuclu Koyun Yahnisi Tarifi
imagespancarlivehavuclukoyunyahnisitarifiresimli5ad42531248f1
Gerekli Malzemeler
1 kg kemiksiz parca koyun eti
6 orta boy patates
3 havuc
2 şalgam veya beyaz turp
12 arpacık soğanı
4 diş sarmısak
2 corba kaşığı un
2 corba kaşığı domates salcası
1 karışık ot demeti (kekik, defne yaprağı, mercankoşk)
1 demet maydanoz
100 gr tereyağı
1 corba kaşığı toz şeker
1 litre su
2 corba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Pancarlı ve Havuclu Koyun Yahnisinin Yapılışı
Tencereye tereyağının yarısını koyun, eriyip kızınca icine etleri atın Etler altın rengi alıncaya kadar cevirerek kızartın Etler kızarırken, sarımsakları soyarak, dovun Kızaran etlerin uzerine unu serpin, biraz karıştırarak unun etle birlikte kavrulmasını sağlayın Dovulmuş sarmısağı ve domates salcasını ilave edin Suyunu koyup, icine karışık ot demetini veya toz olarak; 1 tatlı kaşığı mercankoşku, bir o kadar kekiği ve 2 defne yaprağını atarak kaynamaya bırakın Etiniz kaynayınca kapağını kapatın ve hafif ateşte 45 dakika pişirin Etiniz pişerken, patatesleri soyun Yıkayıp iri kupler halinde kesin Havucları soyun 12 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayın Şalgam veya bulamazsanız turpları da soyun yuvarlak dilimler halinde doğrayın Arpacık soğanlarını soyup bir kenara bırakın Tavada sıvıyağı ve tereyağının kalanını eritin Kızınca icine arpacık soğanlarını atın Soğanlar hafif sararıp saydamlaşmca uzerine toz şekerini serpip biraz karıştırın Soğanlar karamelize olunca uzerlerine havucları ve şalgamları ekleyin, birlikte biraz cevirip pişmekte olan etlere ilave edin Karabiberini tuzunu ekleyin ve hep birlikte 45 dakika yine hafif ateşte kaynamaya bırakın En son patatesleri yemeğe ekleyerek 30 dakika kadar pişirin Uzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
Resimli Pancarlı Ve Havuclu Koyun Yahnisi Tarifi
imagespancarlivehavuclukoyunyahnisitarifiresimli5ad42531248f1
Gerekli Malzemeler
1 kg kemiksiz parca koyun eti
6 orta boy patates
3 havuc
2 şalgam veya beyaz turp
12 arpacık soğanı
4 diş sarmısak
2 corba kaşığı un
2 corba kaşığı domates salcası
1 karışık ot demeti (kekik, defne yaprağı, mercankoşk)
1 demet maydanoz
100 gr tereyağı
1 corba kaşığı toz şeker
1 litre su
2 corba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Pancarlı ve Havuclu Koyun Yahnisinin Yapılışı
Tencereye tereyağının yarısını koyun, eriyip kızınca icine etleri atın Etler altın rengi alıncaya kadar cevirerek kızartın Etler kızarırken, sarımsakları soyarak, dovun Kızaran etlerin uzerine unu serpin, biraz karıştırarak unun etle birlikte kavrulmasını sağlayın Dovulmuş sarmısağı ve domates salcasını ilave edin Suyunu koyup, icine karışık ot demetini veya toz olarak; 1 tatlı kaşığı mercankoşku, bir o kadar kekiği ve 2 defne yaprağını atarak kaynamaya bırakın Etiniz kaynayınca kapağını kapatın ve hafif ateşte 45 dakika pişirin Etiniz pişerken, patatesleri soyun Yıkayıp iri kupler halinde kesin Havucları soyun 12 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayın Şalgam veya bulamazsanız turpları da soyun yuvarlak dilimler halinde doğrayın Arpacık soğanlarını soyup bir kenara bırakın Tavada sıvıyağı ve tereyağının kalanını eritin Kızınca icine arpacık soğanlarını atın Soğanlar hafif sararıp saydamlaşmca uzerine toz şekerini serpip biraz karıştırın Soğanlar karamelize olunca uzerlerine havucları ve şalgamları ekleyin, birlikte biraz cevirip pişmekte olan etlere ilave edin Karabiberini tuzunu ekleyin ve hep birlikte 45 dakika yine hafif ateşte kaynamaya bırakın En son patatesleri yemeğe ekleyerek 30 dakika kadar pişirin Uzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın