Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardak süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları şeker ile krema kıvamı gelene kadar uygunca çırpalım. (5dk)
İçerisine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyeyim.
Portakal kabuğu rendesi ilavesinden sonra çok az karıştıralım. Ve kuru gereçlerimizi katalım bu etapta mikseri kullanmayalım.
Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek karışıma ekleyelim. Ve tek taraflı harcı söndürmeden karıştıralım. Ve kalıba dökelim.
Fırınımızı 180° alt üst ayarda 35-40 dk kadar denetimli olarak pişirelim. Yumuşacık sünger üzere bir pandispanya.
Ben üzerine pudra şekeri ile servis ettim siz yaş pastalarınızda kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun diye ❤.
Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardak süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları şeker ile krema kıvamı gelene kadar uygunca çırpalım. (5dk)
İçerisine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyeyim.
Portakal kabuğu rendesi ilavesinden sonra çok az karıştıralım. Ve kuru gereçlerimizi katalım bu etapta mikseri kullanmayalım.
Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek karışıma ekleyelim. Ve tek taraflı harcı söndürmeden karıştıralım. Ve kalıba dökelim.
Fırınımızı 180° alt üst ayarda 35-40 dk kadar denetimli olarak pişirelim. Yumuşacık sünger üzere bir pandispanya.
Ben üzerine pudra şekeri ile servis ettim siz yaş pastalarınızda kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun diye ❤.
Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı