Pandispanya Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için;
6 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pandispanya Tanımı Yapılışı
Pandispanya için yumurta ve şeker bir kaba alınır, 8-9 dakika kadar mikser ile güzelce çırpılır.
Öteki kuru gereçler ise 2. sefer elekten geçirilerek karışıma eklenir.
Spatula ile karıştırılır , 20 santimlik kelepçeli kalıba dökülür.
Kalıbın etrafla yağlı kağıt ile sarılır.
160 derecelik fırında birinci 20 dakika fırını açmaksızın 40 dakika kadar denetimli bir biçimde pişirilir.
Kürdan testi yapılarak fırından alınır.
Bir telin üzerine zıt çevrilip soğuması beklenir.
Soğuduktan sonra katlara ayrılır. Mümkünse bu süreç bir gün evvelce yapılır.
Pandispanya için;
6 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pandispanya Tanımı Yapılışı
Pandispanya için yumurta ve şeker bir kaba alınır, 8-9 dakika kadar mikser ile güzelce çırpılır.
Öteki kuru gereçler ise 2. sefer elekten geçirilerek karışıma eklenir.
Spatula ile karıştırılır , 20 santimlik kelepçeli kalıba dökülür.
Kalıbın etrafla yağlı kağıt ile sarılır.
160 derecelik fırında birinci 20 dakika fırını açmaksızın 40 dakika kadar denetimli bir biçimde pişirilir.
Kürdan testi yapılarak fırından alınır.
Bir telin üzerine zıt çevrilip soğuması beklenir.
Soğuduktan sonra katlara ayrılır. Mümkünse bu süreç bir gün evvelce yapılır.