Panettone İtalyan Keki Tanımı İçin Gereçler
42 gram maya
1 yemek kaşığı şeker
1,5 lt süt ılık
200 gram un
120 gram şeker
1 limon, rendelenmiş kabuğu
3 adet yumurta
1 tutam tuz
150 gram tereyağı, yumuşak
300 gram un
50 gram kuru üzüm
Panettone İtalyan Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm hamur gereçlerini hazırlayalım.
1. hamur: bir kapta mayayı 1 yemek kaşığı şekerle sıvı hale gelene kadar karıştırın. Sütü dökün, 200 gram un ekleyin, her şeyi karıştırın. Üzerini örtüp oda sıcaklığında yaklaşık 1½ saat dinlenmeye bırakın.
Kalan şeker, limon kabuğu rendesi, yumurta, tuz ve tereyağını hamura ekleyip yeterlice karıştırın. Unun geri kalanını ekleyin. El mikserinin hamur çengeli ile 10 dakika yoğurun.
Fırını 50 dereceye ısıtın, kapatın. Hamurun üzerini örtün ve fırında (tekrar mayalanmasını) ikiye katlayın (Yaklaşık 45 dakika). Fırından çıkarıp Kuru üzümleri ekleyin, hamuru 5 dakika yoğurun.
Kalıbın altını pişirme kağıdı ile kaplayın. Pişirme kağıdı kullanabilirsiniz, ben kalıbı güzelce yağladım.
Hamuru hazırlanan forma koyun. Fırını 160 derecede üst/alt ısıtmaya (150 derece sıcak hava/konveksiyon) evvelden ısıtın. Kalıbı evvelden ısıtılmış fırında koyup yaklaşık 1 saat pişirin.
Yaklaşık 10 dakika sonra kalıptan dikkatlice çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Pudra şekeri eleyin üzerine. Servise hazır afiyet olsun…
Panettone İtalyan Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
42 gram maya
1 yemek kaşığı şeker
1,5 lt süt ılık
200 gram un
120 gram şeker
1 limon, rendelenmiş kabuğu
3 adet yumurta
1 tutam tuz
150 gram tereyağı, yumuşak
300 gram un
50 gram kuru üzüm
Panettone İtalyan Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm hamur gereçlerini hazırlayalım.
1. hamur: bir kapta mayayı 1 yemek kaşığı şekerle sıvı hale gelene kadar karıştırın. Sütü dökün, 200 gram un ekleyin, her şeyi karıştırın. Üzerini örtüp oda sıcaklığında yaklaşık 1½ saat dinlenmeye bırakın.
Kalan şeker, limon kabuğu rendesi, yumurta, tuz ve tereyağını hamura ekleyip yeterlice karıştırın. Unun geri kalanını ekleyin. El mikserinin hamur çengeli ile 10 dakika yoğurun.
Fırını 50 dereceye ısıtın, kapatın. Hamurun üzerini örtün ve fırında (tekrar mayalanmasını) ikiye katlayın (Yaklaşık 45 dakika). Fırından çıkarıp Kuru üzümleri ekleyin, hamuru 5 dakika yoğurun.
Kalıbın altını pişirme kağıdı ile kaplayın. Pişirme kağıdı kullanabilirsiniz, ben kalıbı güzelce yağladım.
Hamuru hazırlanan forma koyun. Fırını 160 derecede üst/alt ısıtmaya (150 derece sıcak hava/konveksiyon) evvelden ısıtın. Kalıbı evvelden ısıtılmış fırında koyup yaklaşık 1 saat pişirin.
Yaklaşık 10 dakika sonra kalıptan dikkatlice çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Pudra şekeri eleyin üzerine. Servise hazır afiyet olsun…
Panettone İtalyan Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı