Pankek Tanımı (2 Kişilik) İçin Gereçler
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak az un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pankek Tanımı (2 Kişilik) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
Çırpıcı ile çırparsanız daha kabarık olur.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştıralım. Çok fazla çırpmanızı önermem.
Pişirmek için tavamızı ısıtalım.
Ocağınızı çok yüksek ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır.
Bu nedenle orta ateşte açın.
Birinci pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun. Şayet içinde hamurluk varsa ocağı bir tık daha kısmanız manasına gelir.
Birinci hamuru dökmeden evvel tavamızı çok az yağ ile yağlayalım.
Peçeteyi yağa çok az batırarak tavaya sürmeniz bile kâfi.
Birinci pişirmeden hamur yapışabilir sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.
Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün.
Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.
Üzeri göz göz olan yani delik delik olan pankek ben artık çevrilmek için hazırım diyor. O pankekleri çabucak çevirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak az un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pankek Tanımı (2 Kişilik) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
Çırpıcı ile çırparsanız daha kabarık olur.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştıralım. Çok fazla çırpmanızı önermem.
Pişirmek için tavamızı ısıtalım.
Ocağınızı çok yüksek ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır.
Bu nedenle orta ateşte açın.
Birinci pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun. Şayet içinde hamurluk varsa ocağı bir tık daha kısmanız manasına gelir.
Birinci hamuru dökmeden evvel tavamızı çok az yağ ile yağlayalım.
Peçeteyi yağa çok az batırarak tavaya sürmeniz bile kâfi.
Birinci pişirmeden hamur yapışabilir sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.
Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün.
Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.
Üzeri göz göz olan yani delik delik olan pankek ben artık çevrilmek için hazırım diyor. O pankekleri çabucak çevirebilirsiniz.
Afiyet olsun.