Pankek Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 buçuk su bardağı un
1 adet kivi
1 adet muz
1 avuç ceviz
1 avuç fındık
1 çay bardağı ayıklanmış nar
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kremşanti
Kremşanti için;
1 çay bardağı soğuk süt
Pankek Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yumurta ve şekeri bir hoş mikserle çırpıyoruz daha sonra vanilyayı ekliyoruz yumurta kokmaması için.
Daha sonra başka materyalleri yavaş yavaş ekliyoruz çok katı değil orta bir kıvam elde ediyoruz.
Daha sonra teflon tencere ocağa koyuyoruz ve içine az yağ ekliyoruz tencere bir hoş kızdıktan sonra hazırladığımız hamurdan 1 yemek kaşığı koyarak etrafına yayıp yuvarlak form veriyoruz.
Tencerenize nazaran kokuyoruz ben 3 er 3 er pişirdim ve göz göz olana kadar bekliyoruz. Sonra öbür tarafını az pişiriyoruz bu hazırladığımız hamurdan baya bir pankek çıkıyor ancak pankek pastayı ben 7 adetten yaptım isteğe bağlı
Daha sonra piştikten sonra yumuşacik olan hamurumuzu poşet ortasına alıyoruz nemli ve hoş olması için bundan sonra kremşantimizi ayarlıyoruz bir hoş çırpıyoruz.
Sonra pankeklerimiz 5 dakika dinlendikten sonra üst üste koyup tek tek ortasına meyvelerimizi koyarak isteğe bağlı hazırlıyoruz son olarak ceviz ve fındıkla nar süslüyoruz.
7 kat yaptıktan sonra pudra şekerini eliyoruz üstüne kusursuz pankek pastamız hazır afiyet olsun
Pankek Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 buçuk su bardağı un
1 adet kivi
1 adet muz
1 avuç ceviz
1 avuç fındık
1 çay bardağı ayıklanmış nar
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kremşanti
Kremşanti için;
1 çay bardağı soğuk süt
Pankek Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yumurta ve şekeri bir hoş mikserle çırpıyoruz daha sonra vanilyayı ekliyoruz yumurta kokmaması için.
Daha sonra başka materyalleri yavaş yavaş ekliyoruz çok katı değil orta bir kıvam elde ediyoruz.
Daha sonra teflon tencere ocağa koyuyoruz ve içine az yağ ekliyoruz tencere bir hoş kızdıktan sonra hazırladığımız hamurdan 1 yemek kaşığı koyarak etrafına yayıp yuvarlak form veriyoruz.
Tencerenize nazaran kokuyoruz ben 3 er 3 er pişirdim ve göz göz olana kadar bekliyoruz. Sonra öbür tarafını az pişiriyoruz bu hazırladığımız hamurdan baya bir pankek çıkıyor ancak pankek pastayı ben 7 adetten yaptım isteğe bağlı
Daha sonra piştikten sonra yumuşacik olan hamurumuzu poşet ortasına alıyoruz nemli ve hoş olması için bundan sonra kremşantimizi ayarlıyoruz bir hoş çırpıyoruz.
Sonra pankeklerimiz 5 dakika dinlendikten sonra üst üste koyup tek tek ortasına meyvelerimizi koyarak isteğe bağlı hazırlıyoruz son olarak ceviz ve fındıkla nar süslüyoruz.
7 kat yaptıktan sonra pudra şekerini eliyoruz üstüne kusursuz pankek pastamız hazır afiyet olsun
Pankek Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı