Pankek Tanımı İçin Malzemeler
️2 adet yumurta
️2 yemek kaşığı toz şeker
️1 su bardağı süt
️1,5 su bardağı un
️1 paket kabartma tozu
️1 paket vanilya
Pişirme etabında;
Az ölçüde sıvı yağ
Servis esnasında;
Bal
Çikolata
Reçel
Kivi, muz, çilekle servis edebilirsiniz
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pankek yapmak için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak çırpalım.
Süt ,un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek kek hamurundan biraz daha koyu bir hamur elde edelim.
Tavamızın içine çok az sıvı yağ dökelim ve tavanın her yerine yayalım.
Hamur porsiyonlayıcı ile tavamıza hamuru akıtalım (porsiyonlayıcı yoksa büyük bir kaşık koymanız kâfi ).
Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile aksi çevirelim.Diğer tarafınıda pişirelim.
Her iki tarafıda pişen pankekler servise hazır.
Zevkinize nazaran çikolata ,reçel, bal ve meyvelerle servis edebilirsiniz.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️2 adet yumurta
️2 yemek kaşığı toz şeker
️1 su bardağı süt
️1,5 su bardağı un
️1 paket kabartma tozu
️1 paket vanilya
Pişirme etabında;
Az ölçüde sıvı yağ
Servis esnasında;
Bal
Çikolata
Reçel
Kivi, muz, çilekle servis edebilirsiniz
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pankek yapmak için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak çırpalım.
Süt ,un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek kek hamurundan biraz daha koyu bir hamur elde edelim.
Tavamızın içine çok az sıvı yağ dökelim ve tavanın her yerine yayalım.
Hamur porsiyonlayıcı ile tavamıza hamuru akıtalım (porsiyonlayıcı yoksa büyük bir kaşık koymanız kâfi ).
Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile aksi çevirelim.Diğer tarafınıda pişirelim.
Her iki tarafıda pişen pankekler servise hazır.
Zevkinize nazaran çikolata ,reçel, bal ve meyvelerle servis edebilirsiniz.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı