Pankek Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı yağ
Teremyağ
Pankek Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
2 dk çırptıktan sonra sütü ekleyip tekrar çırpalım.
Biraz çırptıktan sonra 1 yemek kaşığı yağıda ekleyelim.
En son kabartma tozu ve unu birlikte ekleyip tüm gereçleri çırpalım.
Ocağa tavamızı alalım badem kadar teremyağ ile tavayı yağlayalım.
Yağladığımız tavaya ufak ufak olucak biçimde hamurdan dökelim bi süre piştikten sonra öteki tarafını çevirelim ve pişirelim.
Nefis pankeklerimizi dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Ben çokokrem ve bal kullandım muz çilek de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı yağ
Teremyağ
Pankek Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
2 dk çırptıktan sonra sütü ekleyip tekrar çırpalım.
Biraz çırptıktan sonra 1 yemek kaşığı yağıda ekleyelim.
En son kabartma tozu ve unu birlikte ekleyip tüm gereçleri çırpalım.
Ocağa tavamızı alalım badem kadar teremyağ ile tavayı yağlayalım.
Yağladığımız tavaya ufak ufak olucak biçimde hamurdan dökelim bi süre piştikten sonra öteki tarafını çevirelim ve pişirelim.
Nefis pankeklerimizi dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Ben çokokrem ve bal kullandım muz çilek de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun