Pankek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pankek Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pişirme aşamasında kullanmak için;
Sıvı yağ
Servis Önerisi
Kivi
Muz
Çilek
Reçel
Bal
Çikolata
Nutella

Pankek Tanımı Yapılışı

Öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp çırpalım.
Akabinde süt, un, kabartma tozu, vanilya ekleyip tekrar çırpalım.
Kek kıvamından biraz daha ağır bir kıvamda olmalı.
Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı döküp peçete yardımı ile dağıtalım.
Ben bir defa sıvı yap koyup pankekler bitene kadar bir daha yap eklemesi yapmıyorum.
Hamurumuzu kaşık yatsımı ile tavamıza döküyoruz. Üzeri göz göz olunca spatula ile aykırı çeviriyoruz.
Önlü artlı pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
Üzerine pudra şekeri serpilerek, dilediğiniz üzere muz, kivi, çilek, çikolata, bal, reçel, nutella ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
 
Üst Alt