Pankek Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pankek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpılır.
Süt eklenir çırpılır.
Kalan tüm kuru gereçlerde eklenip karıştırılır.
Teflon yahut krep tavası önceden kısık ateşte ısıtılır muhakkak yağlanmaz.
Eşit olabilmesi için bir ölçü kaşığı seçilmeli. Ben orta büyüklükte bir kepçe kullandım.
Tavanıza bir kepçe döküyoruz kendi yayılmasını bekliyoruz.
Üzerinde kabarcıklar oluştuktan sonra çeviriyoruz.
Diğer tarafı da piştikten sonra servis tabağımıza alıyoruz. Bu işlemi hamurumuz bitene kadar devam ediyoruz.
2 yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pankek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpılır.
Süt eklenir çırpılır.
Kalan tüm kuru gereçlerde eklenip karıştırılır.
Teflon yahut krep tavası önceden kısık ateşte ısıtılır muhakkak yağlanmaz.
Eşit olabilmesi için bir ölçü kaşığı seçilmeli. Ben orta büyüklükte bir kepçe kullandım.
Tavanıza bir kepçe döküyoruz kendi yayılmasını bekliyoruz.
Üzerinde kabarcıklar oluştuktan sonra çeviriyoruz.
Diğer tarafı da piştikten sonra servis tabağımıza alıyoruz. Bu işlemi hamurumuz bitene kadar devam ediyoruz.