Papyon Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Papyon Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 paket maya (1 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

Papyon Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, şeker ve mayayı karıştırıp üzerini kapatarak mayanın 5 dk kadar etkinleşmesini bekleyelim.
Akabinde sıvı yağ, ılık su, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Birincinin 4 su bardağı unu ekleyip, hamuru yoğurmaya başlayalım. 5. Bardağı denetimli ekleyelim. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
Elimize hafif sıvı yağ alıp hamuru toparlayalım ve 40 dk mayalanmaya bırakalım.
Müddet sonunda un serptiğimiz tezgaha hamurumuzu alalım ve bir-iki defa havasının çıkması için yoğuralım.
Hamurumuzu bezelere bölelim ve fotoğraflarda da gösterdiğim üzere papyon biçimini vererek şekillendirelim. Ben bu ölçüde toplamda 17 beze elde ettim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak papyon poğaçaları dizelim ve 25 dk tepsi mayasına bırakalım.
Müddet sonunda akını kullandığımız yumurtanın sarısına 1 çay kaşığı pudra şekeri ekleyip karıştırarak poğaçaların üzerine sürelim. (Pudra şekeri daha âlâ kızarmasını sağlıyor)
Evvelce ısıttığımız 200 derece fırının alt-üst ayarında yaklaşık 15-20 dk pişirelim.
Papyon Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt