Paris Hoşu Tanımı İçin Materyaller
250 gram margarin yada tereyağı yumuşak olacak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
Çeyrek limonun suyu
1 yumurta sarısı (Sarısı içine beyazı yüzüne )
Alabildiği kadar un
Kurabiyenin Üzeri İçin
Yumurta akı
Çekilmiş ceviz yada badem
Paris Hoşu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı yağ şeker yoğurt yumurta sarısı karbonat limon suyu konulup bir tel çırpıcı ile çırpalım.
Uygunca yumuşamış margarini ekleyip bir iki çırpıp ununu yavaş yavaş yedirerek elimizle yoğuralım.
Hamur elimizi bıraktığında kıvamı tamdır yani hamur ele yapışmayacak yumurta büyüklüğünde kesimler koparalım.
Evvel yumurta akına sonra cevize batırıp yağlanmış tepsiye dizelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında bir 30-35 dakika pişirelim üzeri kızarmışsa tamamdır afiyetle
250 gram margarin yada tereyağı yumuşak olacak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
Çeyrek limonun suyu
1 yumurta sarısı (Sarısı içine beyazı yüzüne )
Alabildiği kadar un
Kurabiyenin Üzeri İçin
Yumurta akı
Çekilmiş ceviz yada badem
Paris Hoşu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı yağ şeker yoğurt yumurta sarısı karbonat limon suyu konulup bir tel çırpıcı ile çırpalım.
Uygunca yumuşamış margarini ekleyip bir iki çırpıp ununu yavaş yavaş yedirerek elimizle yoğuralım.
Hamur elimizi bıraktığında kıvamı tamdır yani hamur ele yapışmayacak yumurta büyüklüğünde kesimler koparalım.
Evvel yumurta akına sonra cevize batırıp yağlanmış tepsiye dizelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında bir 30-35 dakika pişirelim üzeri kızarmışsa tamamdır afiyetle