Son konular

Parmak Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Parmak Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
2 adet patlıcan
5 adet patates
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet kabak
5-6 adet yeşil biber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Diğer materyaller;
400 gram kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsakla
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek zeytinyağ
Yeteri kadar tuz
Kara biber
Kırmızı toz biber
Sosu için;
1 yemek domates salçası
1 su bardağı su
Yeteri kadar tuz

Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzeleri yıkayıp soyuyoruz parmak formunda uzunlamasına dilimliyoruz kızgın yağda canlı kalacak halde kızartıyoruz kağıt havlu üzerine alıyoruz.
Kıymamızı uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Küçük küçük doğramış olduğumuz soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz daha sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Domatesleri küçük küçük doğrayıp kıymamıza ek ediyoruz. En son yarım su bardağı su ek edip 4-5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
Sebzelerimizi borcama ortası boş kalacak halde diziyoruz, orta kısmına kıymalı harcımızı yerleştiriyoruz.
Üzerine çeri domatesleri diziyoruz, sebzelerin üzerine su, salça ve tuz karışımını sos haline getirip gezdiriyoruz.
180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet.
Parmak Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 300 gram kıyma 2 yemek kaşığı zeytinyağ 2 adet sivri biber ( çarliston da olur ) 1 adet domates 2 adet soğan Tuz, karabiber, pul biber Kızartmak için; 2-3 adet patlıcan ( büyüklüğüne göre) 5-6 adet sivri biber 4 adet patates Sıvı yağ Üzerine ; 1 adet domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
İslim Kebabı Tanımı İçin Materyaller 5-6 adet patlıcan Kızartmak için; Sıvı yağ Köftesi için; 1 kg kıyma 1 su bardağı çekilmiş ekmek içi (Yada galeta unu ) 1 tutam ince kıyılmış maydanoz 1 diş rendelenmiş sarımsak 2 adet rendelenmiş soğan 1 adet yumurta Yarım çay bardağından 1 parmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Etli İslim Kebabı (Kızartmadan Fırında) Tarifi İçin Malzemeler 300 gram dana kuşbaşı(küçük doğranmış) 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet soğan(yemeklik doğranmış) 2 diş sarımsak(minik doğranmış) 1 yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber 3 adet patlıcan Zeytinyağ(patlıcanların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller 2 tane california biberi 1 tane dolma biber 1 adet patlıcan 1 adet patates 200 gram kıyma 1 adet küçük soğan 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber Pulbiber Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Etli Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yufka 500 gram kuşbaşı et Yarım çay bardağı zeytinyağ 2 adet havuç 2 adet patates 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı bezelye 1 çay bardağı su Tuz 1 çay kaşığı kara biber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt