Parmak Yediren Lezzet Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler
1 kilo tavuk göğüs eti
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Kırmızı toz biber
Pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
Küp doğranmış domates
Sumaklı soğan
Maydanoz
Parmak Yediren Lezzet Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Tavuk göğsü çok ufak formda doğranır.Tavaya alınır.
Üzerine su ve tuz eklenerek kapağı kapalı halde haşlanır.
Haşlanan tavuk etleri tavanın kenarına alınır.
Tavanın ortasına sıvı yağ ve baharatlar eklenir.
Kızan yağa her porsiyon için bir ölçü tavuk alınır ve bir iki çeşit çevrilir.
Üzerine ekmek bastırılır ve tavuk ekmeğe alınır.
Üzerine küp dilimlenmiş domates, sumakla ovulmuş soğan ve en son maydanoz ek edilerek servis edilir. Afiyet şifa olsun inşallah .
1 kilo tavuk göğüs eti
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Kırmızı toz biber
Pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
Küp doğranmış domates
Sumaklı soğan
Maydanoz
Parmak Yediren Lezzet Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Tavuk göğsü çok ufak formda doğranır.Tavaya alınır.
Üzerine su ve tuz eklenerek kapağı kapalı halde haşlanır.
Haşlanan tavuk etleri tavanın kenarına alınır.
Tavanın ortasına sıvı yağ ve baharatlar eklenir.
Kızan yağa her porsiyon için bir ölçü tavuk alınır ve bir iki çeşit çevrilir.
Üzerine ekmek bastırılır ve tavuk ekmeğe alınır.
Üzerine küp dilimlenmiş domates, sumakla ovulmuş soğan ve en son maydanoz ek edilerek servis edilir. Afiyet şifa olsun inşallah .