Parmak Yedirten Avcı Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Parmak Yedirten Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
3 adet orta uzunluk patates
2 adet havuç
2 adet yeşil kapya biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Köftesi için;
250 gram kıyma et
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü
2 yemek kaşığı kurutulmuş somun (Çekilmiş)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı pulbiber
Üzerinin sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su

Parmak Yedirten Avcı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle derin kabımızı alıp, içerisine 1 adet yumurtamızı üzerine 250 gram etimizi 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığının ucuyla karabiber, 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü ekleyelim.
Ardından 1 yemek kaşığı pulbiberimizi, 2 yemek kaşığı çekilmiş somunumuzu ve 1 adet soğan ve 2 diş sarımsak kıyıp, ekleyelim güzelce yoğurup, buzdolabına kaldırıp, dinlenmesine müsaade verelim.
Ardından öteki süreçle geçelim. 3 adet orta uzunluk patatesimizi soyalım küp küp doğrayalım suda bekletelim.
Ardından 2 adet havuç soyup, doğrayalım ve 3 adet biberlerimizide doğrayalım, kenara alalım.
Ardından üzerinin sosunu ayarlayalım öncelikle derin kabımızı alıp, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kişniş, 1 çay kaşığının ucuyla karabiber ekleyelim.
Ardından 2 su bardağı sıcak su ile eritelim daha sonra doğramış olduğumuz patateslerimizi kızartalım akabinde havuçlarımızı ve biberlerimizide kızartalım.
Daha sonra borcama alıp, üzerine hazırlamış olduğumuz sostan 3 yemek kaşığı döküp harmanlayalım.
Ardından dolaptaki etimizi çıkarıp, yuvarlayalım ve tepsimize ek edelim.
Kalan sosumuzuda üzerine gezdirip, fırınımıza koyup, pişirelim kesinlikle denemenizi tavsiye ederim
Parmak Yedirten Avcı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt