Son konular

Parmak Yedirten Kabak Mücver Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Parmak Yedirten Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1 adet büyük kabak
1 adet soğan
2 adet havuç
Yarım su bardağı un
Bir tutam maydanoz ve dereotu
Tuz, karabiber, pul biber, az kimyon
Kızartmak için
1 çay bardağı sıvıyağ

Parmak Yedirten Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak mücver materyallerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim.
Birebir halde havuç, patates ve soğanı rendeleyelim sonra üzerlerine az tuz ek edip karıştıralım.
Elimizle zerzevatları sıkarak suyunu çıkaralım.
Maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım ve üzerine ek edelim.
Kalan materyallerinde harcımıza ekleyerek mücveri hazırlayalım.
Tavaya az ölçüde sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim.
Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Not:.Yanına 1 kase yoğurt bandırarak yemekte başka bir lezzetli olacaktır. Tuzunu baharatını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz (ben 1 çay kaşığı tuz zerzevatları sıkmaya, 1 tatlı kaşığı tuz da kalan gereçlerle içine ek ettim).
 

Similar threads

  • Soru
Havuçlu Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler 7 adet kabak (Küçük boy ) 1 adet havuç 3 adet yumurta 1,5 su bardağı un (200 ml ) 2-3 dal yeşil soğan Yarım demet maydanoz 1 tutam dereotu Tuz Karabiber Pul biber Havuçlu Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kabaklarımızı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Mücver (Kabak Patates Havuç) Tanımı İçin Gereçler 3 tane kabak 2 tane havuç 1 tane patates 4-5 tane taze soğan Çeyrek demet maydanoz 1 tutam dereotu 3 tane yumurta 1 su bardağı un Tuz Karabiber Kuru nane Kırmızı toz biber Kızartmak için Yeteri kadar ayçiçek yağı Servis için 1 kase yoğurt 2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler 5- 6 adet kabak 2-3 adet havuç 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 demet taze nane 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yemek kaşığı un Tuz, karabiber,kuru nane Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Parmak Yedirten Zerzevat Köftesi Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta 2 orta uzunluk kabak 1 orta uzunluk patates 1 orta uzunluk havuç 4 kol taze soğan Yarım demet maydanoz 5 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı toz biber Karabiber Tuz Kızartmak için Sıvı yağ Parmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler 1 adet büyük uzunluk kabak 2 adet patates 2 adet havuç 1 tane orta uzunluk soğan Bir tutam maydanoz Tuz, karabiber, pulbiber, çok az da kimyon 3 tane yumurta Yarım su bardağı un Kızartmak için; 1 çay bardağı sıvı yağ Kabak Mücver Tanımı Yapılışı Kabak, havuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt