Parmak Yedirten Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1 adet büyük kabak
1 adet soğan
2 adet havuç
Yarım su bardağı un
Bir tutam maydanoz ve dereotu
Tuz, karabiber, pul biber, az kimyon
Kızartmak için
1 çay bardağı sıvıyağ
Parmak Yedirten Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak mücver materyallerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim.
Birebir halde havuç, patates ve soğanı rendeleyelim sonra üzerlerine az tuz ek edip karıştıralım.
Elimizle zerzevatları sıkarak suyunu çıkaralım.
Maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım ve üzerine ek edelim.
Kalan materyallerinde harcımıza ekleyerek mücveri hazırlayalım.
Tavaya az ölçüde sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim.
Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Not:.Yanına 1 kase yoğurt bandırarak yemekte başka bir lezzetli olacaktır. Tuzunu baharatını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz (ben 1 çay kaşığı tuz zerzevatları sıkmaya, 1 tatlı kaşığı tuz da kalan gereçlerle içine ek ettim).
3 adet yumurta
1 adet büyük kabak
1 adet soğan
2 adet havuç
Yarım su bardağı un
Bir tutam maydanoz ve dereotu
Tuz, karabiber, pul biber, az kimyon
Kızartmak için
1 çay bardağı sıvıyağ
Parmak Yedirten Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak mücver materyallerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim.
Birebir halde havuç, patates ve soğanı rendeleyelim sonra üzerlerine az tuz ek edip karıştıralım.
Elimizle zerzevatları sıkarak suyunu çıkaralım.
Maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım ve üzerine ek edelim.
Kalan materyallerinde harcımıza ekleyerek mücveri hazırlayalım.
Tavaya az ölçüde sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim.
Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Not:.Yanına 1 kase yoğurt bandırarak yemekte başka bir lezzetli olacaktır. Tuzunu baharatını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz (ben 1 çay kaşığı tuz zerzevatları sıkmaya, 1 tatlı kaşığı tuz da kalan gereçlerle içine ek ettim).