Parmak Yedirten Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Materyaller
3 kilo salçalık domates
2,5 kilo kapya biber
Yarım kilo patlıcan
4 orta uzunluk soğan
8 diş sarımsak
4 adet kabuğu soyulmuş havuç
2,5 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
1 çay bardağı sıvı yağ/yada zeytinyağı (ben zeytinyağı kullandım )
Parmak Yedirten Kahvaltılık Sos Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Domatesleri soyalım ikiye bölüp robattan geçirelim.
Kenara alalım.
Biberleri ve patlıcanları közleyip soyalım doğrayıp kenara alalım.
Havuçların kabukları soyup halka doğrayıp haşlayalım.
Akabinde robattam geçirelim.
Sarımsakları soyup ikiye bölelim.
Tencereye soğanları ay halinde doğrayıp atalım.
Üstüne yağını ek edip soğanları iki dakika kadar öldürmeden kavuralım.
Akabinde domatesleri ekleyip domatesler su çekene kadar kaynatalım. Suyunu çekince blender dan geçirip tuz hariç başka gereçleri ekleyelim.
Karıştırıp 5 dakika da o formda kaynatalım.
Daha sonra tekrar sosu blender dan geçirelim ve tuzunu ek edip 10 dakika kapak kapalı kaynatalım.
Akabinde tuzunu denetim edelim ve ocaktan alıp kaynarken süratli bir halde kavanozlara doldurup kapak sıkıca kapatalım ve aykırı çevirelim.
Hepsini doldurduktan sonra bir beze sarıp sabaha kadar o halde bekletelim sosumuz hazır
3 kilo salçalık domates
2,5 kilo kapya biber
Yarım kilo patlıcan
4 orta uzunluk soğan
8 diş sarımsak
4 adet kabuğu soyulmuş havuç
2,5 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
1 çay bardağı sıvı yağ/yada zeytinyağı (ben zeytinyağı kullandım )
Parmak Yedirten Kahvaltılık Sos Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Domatesleri soyalım ikiye bölüp robattan geçirelim.
Kenara alalım.
Biberleri ve patlıcanları közleyip soyalım doğrayıp kenara alalım.
Havuçların kabukları soyup halka doğrayıp haşlayalım.
Akabinde robattam geçirelim.
Sarımsakları soyup ikiye bölelim.
Tencereye soğanları ay halinde doğrayıp atalım.
Üstüne yağını ek edip soğanları iki dakika kadar öldürmeden kavuralım.
Akabinde domatesleri ekleyip domatesler su çekene kadar kaynatalım. Suyunu çekince blender dan geçirip tuz hariç başka gereçleri ekleyelim.
Karıştırıp 5 dakika da o formda kaynatalım.
Daha sonra tekrar sosu blender dan geçirelim ve tuzunu ek edip 10 dakika kapak kapalı kaynatalım.
Akabinde tuzunu denetim edelim ve ocaktan alıp kaynarken süratli bir halde kavanozlara doldurup kapak sıkıca kapatalım ve aykırı çevirelim.
Hepsini doldurduktan sonra bir beze sarıp sabaha kadar o halde bekletelim sosumuz hazır