Parmak Yedirten Yoğurtlu Kısır Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı kaynar su
300 gram garnitür
150 gram konserve mısır
1 adet közlenmiş kırmızı biber
5 adet salatalık turşusu
2 adet yeşil soğan
5 dilim havuç turşusu
5 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
5 kısım dereotu
2 diş sarımsak
Tuz.
Parmak Yedirten Yoğurtlu Kısır Tanımı Yapılışı
Derin bir kaba bulguru aldım üzerine kaynar suyu döktüm.
5 dakika üzeri kapalı halde dinlendirdim.
Soğanı, turşuları ve kırmızı biberi doğradım.
Mısır ve garnitürü yıkadım.
Hepsini bulgurun üzerine aldım.
İnce doğranmış dereotu, rendelenmiş satımsak, hardal ve tuzu da ek ettim.
Son olarak yoğurduda ek ederek karıştırdım.
Şayet çok kuru gelirse biraz daha yoğurt ek yapa bilirsiniz.
Salatayı kaselere bölerek servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
1 çay bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı kaynar su
300 gram garnitür
150 gram konserve mısır
1 adet közlenmiş kırmızı biber
5 adet salatalık turşusu
2 adet yeşil soğan
5 dilim havuç turşusu
5 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
5 kısım dereotu
2 diş sarımsak
Tuz.
Parmak Yedirten Yoğurtlu Kısır Tanımı Yapılışı
Derin bir kaba bulguru aldım üzerine kaynar suyu döktüm.
5 dakika üzeri kapalı halde dinlendirdim.
Soğanı, turşuları ve kırmızı biberi doğradım.
Mısır ve garnitürü yıkadım.
Hepsini bulgurun üzerine aldım.
İnce doğranmış dereotu, rendelenmiş satımsak, hardal ve tuzu da ek ettim.
Son olarak yoğurduda ek ederek karıştırdım.
Şayet çok kuru gelirse biraz daha yoğurt ek yapa bilirsiniz.
Salatayı kaselere bölerek servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.