Pastacı Kremalı Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Tart hamuru için malzemeler;
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı tuz
130 gr tereyağı (Soğuk)
1 adet yumurta sarisi
Pastacı kreması malzemeleri;
2,5 su bardağı sut
4 çorba kaşığı şeker
3 yumurta sarisi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 cimdik tuz
70gr beyaz çikolata yada 50 gram tereyağı
Üzeri için;
Çilek (İsteğe bağlı meyve)
Pastacı Kremalı Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tart hamuru için derin bir kapta unu, şekeri ve tuzu karıştırıyoruz. İçerisine soğuk tereyağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Ardından, yumurta sarışını ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Hamuru güzelce yuvarlayıp buzdolabı poşetine koyup, en az 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Tartı pişirmeden önce fırını 180 derecede ısıtıyoruz, tart kalıbını tereyağlayıp, hamuru eşit şekilde içine yayıyoruz.
Tart hamurunun üzerine çatalla delikler açıp, hamurun üzerine yağlı kağıt serip, 2 avuç kuru nohut koyuyoruz (Kabarmaması için) bu şekilde 15 dk pişiriyoruz.
Pişirdikten sonra yağlı kağıt ve nohutları alıp 5 dk daha pişiriyoruz. Sonrasında fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
Pastacı kreması için; öncelikle tencereye şut ve 2 kaşık şekeri alıp ısıtıyoruz (Kaynamayacak)karıştırma kabına yumurta sarılarını ve kalan şekeri alıp, yağ, un, nişasta, tuz ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
Isınan süt ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekliyoruz. Tüm malzemeleri tencerede kaynayana dek karıştırarak pişiriyoruz (2-3 dakika) kaynadıktan sonra altını kapatalım. İçine çikolata yada tereyağını ekleyip çırpıyoruz.
Soğuması için bir kaba alıp streç kremaya değecek şekilde streçliyoruz. Buzdolabında soğutup mikserle kıvamı yumuşatıp tartın üzerine döküyoruz.
Üzerinede dilimlediğimiz çilekler ile süslüyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Pastacı Kremalı Çilekli Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tart hamuru için malzemeler;
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı tuz
130 gr tereyağı (Soğuk)
1 adet yumurta sarisi
Pastacı kreması malzemeleri;
2,5 su bardağı sut
4 çorba kaşığı şeker
3 yumurta sarisi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 cimdik tuz
70gr beyaz çikolata yada 50 gram tereyağı
Üzeri için;
Çilek (İsteğe bağlı meyve)
Pastacı Kremalı Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tart hamuru için derin bir kapta unu, şekeri ve tuzu karıştırıyoruz. İçerisine soğuk tereyağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Ardından, yumurta sarışını ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Hamuru güzelce yuvarlayıp buzdolabı poşetine koyup, en az 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Tartı pişirmeden önce fırını 180 derecede ısıtıyoruz, tart kalıbını tereyağlayıp, hamuru eşit şekilde içine yayıyoruz.
Tart hamurunun üzerine çatalla delikler açıp, hamurun üzerine yağlı kağıt serip, 2 avuç kuru nohut koyuyoruz (Kabarmaması için) bu şekilde 15 dk pişiriyoruz.
Pişirdikten sonra yağlı kağıt ve nohutları alıp 5 dk daha pişiriyoruz. Sonrasında fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
Pastacı kreması için; öncelikle tencereye şut ve 2 kaşık şekeri alıp ısıtıyoruz (Kaynamayacak)karıştırma kabına yumurta sarılarını ve kalan şekeri alıp, yağ, un, nişasta, tuz ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
Isınan süt ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekliyoruz. Tüm malzemeleri tencerede kaynayana dek karıştırarak pişiriyoruz (2-3 dakika) kaynadıktan sonra altını kapatalım. İçine çikolata yada tereyağını ekleyip çırpıyoruz.
Soğuması için bir kaba alıp streç kremaya değecek şekilde streçliyoruz. Buzdolabında soğutup mikserle kıvamı yumuşatıp tartın üzerine döküyoruz.
Üzerinede dilimlediğimiz çilekler ile süslüyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Pastacı Kremalı Çilekli Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı