Pastacı Kremalı Kekli Supangle Tanımı İçin Gereçler
Kek:
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağına 2 yemek kaşığı kakao( üzerini un ile ederek tamamlayalım)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Pastacı kreması:
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım paket kremşanti
Yarım su bardağı süt
Supangle:
1 litre süt
1 yumurta sarısı
7 yemek kaşığı şeker
3 zirveli yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı tereyağı
50 gram bitter çikolata
50 gram sütlü çikolata
1 su bardağı soğuk su
Pastacı Kremalı Kekli Supangle Tanımı Yapılışı
Kek materyallerini sırasıyla ekleyerek çırpalım.
Baton kek kalıbında 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim.
Pastacı kreması için tereyağ ve kremşanti hariç öbür gereçleri tencereye alalım.
Güzelce çırptıktan sonra kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca tereyağı ek edip ocağın altını kapatalım.
Biraz daha karıştırıp çırpma kabına alalım. Üzerine streçfilm ile kapattım buzdolabına kaldıralım.
1 saat kadar sonra yarım su bardağı süt ve kremşanti ek edip mikserle çırpalım.
Supangle için çikolata ve tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye alalım.
Düzgünce karıştırdıktan sonra tel çırpıcı ile orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca tereyağını ve çikolataları ek edelim.
1-2 dk sonra ocağın altını kapatalım. Orta sıra karıştırarak 15 dk kadar soğutalım.
Buzdolabından soğutulmuş 1 su bardağı suyu ek edip mikserle yada tel çırpıcıyla çırpalım.
Sunum için kaselerin altına beyaz kremadan sürelim.
Üzerine bir dilim kek koyalım. En üst kısma supangleyi paylaştıralım.
Afiyet olsun.
Not:kalan keki saklama kabında buzluğa kaldırabilirsiniz. Daha sonraki tanımlarda pratik olacaktır.
Tanımı hazır kek ile de yapabilirsiniz.
Kek:
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağına 2 yemek kaşığı kakao( üzerini un ile ederek tamamlayalım)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Pastacı kreması:
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım paket kremşanti
Yarım su bardağı süt
Supangle:
1 litre süt
1 yumurta sarısı
7 yemek kaşığı şeker
3 zirveli yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı tereyağı
50 gram bitter çikolata
50 gram sütlü çikolata
1 su bardağı soğuk su
Pastacı Kremalı Kekli Supangle Tanımı Yapılışı
Kek materyallerini sırasıyla ekleyerek çırpalım.
Baton kek kalıbında 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim.
Pastacı kreması için tereyağ ve kremşanti hariç öbür gereçleri tencereye alalım.
Güzelce çırptıktan sonra kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca tereyağı ek edip ocağın altını kapatalım.
Biraz daha karıştırıp çırpma kabına alalım. Üzerine streçfilm ile kapattım buzdolabına kaldıralım.
1 saat kadar sonra yarım su bardağı süt ve kremşanti ek edip mikserle çırpalım.
Supangle için çikolata ve tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye alalım.
Düzgünce karıştırdıktan sonra tel çırpıcı ile orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca tereyağını ve çikolataları ek edelim.
1-2 dk sonra ocağın altını kapatalım. Orta sıra karıştırarak 15 dk kadar soğutalım.
Buzdolabından soğutulmuş 1 su bardağı suyu ek edip mikserle yada tel çırpıcıyla çırpalım.
Sunum için kaselerin altına beyaz kremadan sürelim.
Üzerine bir dilim kek koyalım. En üst kısma supangleyi paylaştıralım.
Afiyet olsun.
Not:kalan keki saklama kabında buzluğa kaldırabilirsiniz. Daha sonraki tanımlarda pratik olacaktır.
Tanımı hazır kek ile de yapabilirsiniz.