Pastacıklar Tarifi
Resimli Pastacıklar Tarifi
Malzemeler
1 paket vanilya
12 cay kaşığı limon suyu
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı (170 gr) toz şeker
1 su bardağı (110 gr) un
½ su bardağı (50 gr) nişasta
12 cay bardağı sıcak su
imagespastaciklartarifiresimli5ad3d6297f642
Yapılışı
Fırın ısısını 170 dereceye ayarladıktan sonra Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz Yumurta beyazlarını derin bir kapta cırpıcı alet ile cırpıyoruzHafif kopuklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz Cırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruzKabı ters cevirdiğimizde dokulmeyecek kadar katılaşana dek iyice cırpıyoruz Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar cırpıyoruz Cırpma işlemine devam ederken 12 cay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz (45 dakika suruyor)Once yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma cırpmadan ve fazla karıştırmamaya ozen gostererek ekliyoruzTabanına yağlı kağıt serip cevresini sadece unladığımız cember kalıbımıza dokerek yaklaşık 40 45 dk pişiriyoruz
Krep Pasta Tarifi
Malzemeler
3 Yumurta
2,5 su bardağı sut
2 su bardağı un
12 su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter cikolata
1 paket vanilya
1 cay kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir
cikolata sosu
imagespastaciklartarifiresimli5ad3d62b78b03
Krep Pasta Tarifi
Yumurta, sut, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, cikolta mikser ile cırpılıp krep hamuru hazırlanır Cok az yağlanmış teflon tavaya kepce ile dokulerek mumkun olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlanır Aralarına surmek icin iki paket krem şanti hazırlanır Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice cırpılır Soğuyan kreplerin arasına bu krema surulerek krepler ust uste dizilir En uste hazırlanan cikolatalı sos dokulur Uzerini suslemek icin bir cay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir Karamelize olduktan sonra kurdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters cevrilerek soğuması beklenir Kurdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir Soğuduktan sonra kurdanlar cıkartılır Kelebek icin yağlı kağıda kelebek şekli cizilir Kağıt ters cevrilip şeklin uzerine cay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır Donmasını muteakip fındıklarla beraber pastanın uzerine konulur
Resimli Pastacıklar Tarifi
Malzemeler
1 paket vanilya
12 cay kaşığı limon suyu
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı (170 gr) toz şeker
1 su bardağı (110 gr) un
½ su bardağı (50 gr) nişasta
12 cay bardağı sıcak su
imagespastaciklartarifiresimli5ad3d6297f642
Yapılışı
Fırın ısısını 170 dereceye ayarladıktan sonra Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz Yumurta beyazlarını derin bir kapta cırpıcı alet ile cırpıyoruzHafif kopuklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz Cırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruzKabı ters cevirdiğimizde dokulmeyecek kadar katılaşana dek iyice cırpıyoruz Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar cırpıyoruz Cırpma işlemine devam ederken 12 cay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz (45 dakika suruyor)Once yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma cırpmadan ve fazla karıştırmamaya ozen gostererek ekliyoruzTabanına yağlı kağıt serip cevresini sadece unladığımız cember kalıbımıza dokerek yaklaşık 40 45 dk pişiriyoruz
Krep Pasta Tarifi
Malzemeler
3 Yumurta
2,5 su bardağı sut
2 su bardağı un
12 su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter cikolata
1 paket vanilya
1 cay kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir
cikolata sosu
imagespastaciklartarifiresimli5ad3d62b78b03
Krep Pasta Tarifi
Yumurta, sut, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, cikolta mikser ile cırpılıp krep hamuru hazırlanır Cok az yağlanmış teflon tavaya kepce ile dokulerek mumkun olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlanır Aralarına surmek icin iki paket krem şanti hazırlanır Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice cırpılır Soğuyan kreplerin arasına bu krema surulerek krepler ust uste dizilir En uste hazırlanan cikolatalı sos dokulur Uzerini suslemek icin bir cay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir Karamelize olduktan sonra kurdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters cevrilerek soğuması beklenir Kurdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir Soğuduktan sonra kurdanlar cıkartılır Kelebek icin yağlı kağıda kelebek şekli cizilir Kağıt ters cevrilip şeklin uzerine cay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır Donmasını muteakip fındıklarla beraber pastanın uzerine konulur