Son konular

Pastahane Pidesi (Ev Yapımı)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pastahane Pidesi (Ev Yapımı) Tanımı İçin Materyaller
1 paket instant maya
1 dolu yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı kadar un kullandım azar azar ekleme yapalım fark edebilir
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Tercihen: çörekotu, susam

Pastahane Pidesi (Ev Yapımı) Tanımı Yapılışı

Yoğurma kabına maya, şeker ve suyu alıp karıştıralım.
Üzerine sıvı yağ ve tuzu ek ettikten sonra azar azar un ilavesiyle elimize çok az yapışan bir hamur hazırlayalım.
Üzerini kapatıp 30 dk dinlendirelim.
Daha sonra tezgahı unlayıp dinlenen hamuru tezgaha alalım ve 3 eşit kesime bölelim tekrar tezgah hafif unluyken bezeleri yuvarlayıp üzerini pak bir bezle örtüp 15 dk dinlendirelim.
Dinlenen birinci bezemizi elimizi hafif unlayıp alalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
Beze tepsideyken elimizle çok inceltmeden esneterek yayalım.
Üzerinin halini bıçağın düz kısmıyla verelim.
Yumurta sarısı sürüp bu halde de 30 dk tepsi mayası yapalım(üstünü örterseniz daha hoş maya tutar)
Akabinde 200 derece uygun ısınmış fırında hoş kızarana kadar pişirelim.
Ben iki kere yoğurdum hamuru birini sade oburunu susam, çörekotu serperek yaptım sizde istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun güzel ramazanlar

Not:hamur çok cıvık olmayacak yalnızca fotoğraflarda de gösterdiğim üzere hafif ele yapışan kıvamda olacak bunu anlamak için hamurlu elinizle olmazda pak elinizle hamuru elleyip ne kadar yapıştığına bakabilirsiniz. Benim fırınımın altı süratli pişiriyor bu yüzden pideleri orta rafta pişiriyorum sizlerde fırınınıza nazaran yaparsanız sorun yaşamazsınız tepsiye kesinlikle yağlı kağıt serin başka türlü altı biraz kuru üzere olabilir bu biçimde altı da üstü de hayli yumuşak olacaktır fırında fazla tutup kurutmamaya dikkat edin. Pideyi çok inceltmeyin ki puf puf olsun, üzerine kesinlikle örtü kapatın. Şu an aklıma gelenler bunlar denediğinize pişman olmayacağınız şahane bir tanımdır tadan herkes beğenmiştir tabiki ustası kadar yapmak imkansız lakin nitekim lezzet olarak fark yok diyebilirim.
 

Similar threads

  • Soru
Ramazan Pidesi (Böylesi Hiç Bir Yerde Yok) Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı süt (ılık) 1,5 su bardağı su (ılık) 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 8 su bardağı un Üzeri için; 1 adet yumurta 1,5 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvı yağ Susam Çörek otu Ramazan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Sütlü Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı un Yarım su bardağı su 1 su bardağı ılık süt Çeyrek yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için; Yarım çay bardağı susam 2 yemek kaşığı çörekotu 1 yumurta sarısı Sütlü Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 1 paket instant maya 2 su bardağı ılık su 2 tatlı kaşığı tuz(silme) 4 su bardağı un + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un Üzerine; 1 adet yumurta Susam Çörek otu Kullanılan su bardağı 200ml Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5-5,5 su bardağı un 2 yemek kaçığı sıvı yağ (Hamuru bitiminde toparlarken kullanacağız) Üzeri için; 1 kase ufalanmış beyaz peynir 1 kase rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Klasik Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Ramazan pidesi hamuru için; 5 su bardağı elenmiş un 1,5 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt Yarım paket yaş maya (veya 1 paket İnstant maya) 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Sos için; 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt