Pastane Açması Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı kaşığı tuz
2 tane yumurta akı (Sarısı üzerine)
8 su bardağı un
Ortalara sürmek için tereyağı
Üzeri için
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına mayayı, şeker, suyu ve sütü dökelim karıştıralım kesinlikle ılık olsun ısıta bilirsiniz suyu ve sütü maya köpüklendikten sonra ün hariç öbür malzemeleride ekleyelim karıştıralım.
Sonra unu eleyerek dökelim ele yapışan hamur elde edelim 1 saat dinlenmeye bırakalım dinlendikten sonra hamuru yağladığımız tezgaha dökelim tereyağı ekleyerek elimizle açalım fotoğraf paylaştım oradan bakabilirsiniz sonra uzun dikdörtgen açtığımız hamuru başka tarafını öbür tarafa kapatalım tekrar dikdörtgen açalım bir daha öteki tarafı öbür tarafa kapatalım.
Dikdörtgen açalım her açmada tereyağı ile açalım yoksa kolay açılmaz açtığımız hamuru 2 parmak kalınlığında uzun keselim kestikten sonra iki ucu birleştirip sağlı sollu döndürelim.
Fotoğrafta gördüğünüz üzere yuvarlayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim bütün hamuru bu türlü yapalım üzerine yumurta karışımımızı sürelim 20 dakika tepside mayalansın.
180 derecede evvelden işittiğimiz fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim denediğinizde pişman olmacaksınız deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı kaşığı tuz
2 tane yumurta akı (Sarısı üzerine)
8 su bardağı un
Ortalara sürmek için tereyağı
Üzeri için
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına mayayı, şeker, suyu ve sütü dökelim karıştıralım kesinlikle ılık olsun ısıta bilirsiniz suyu ve sütü maya köpüklendikten sonra ün hariç öbür malzemeleride ekleyelim karıştıralım.
Sonra unu eleyerek dökelim ele yapışan hamur elde edelim 1 saat dinlenmeye bırakalım dinlendikten sonra hamuru yağladığımız tezgaha dökelim tereyağı ekleyerek elimizle açalım fotoğraf paylaştım oradan bakabilirsiniz sonra uzun dikdörtgen açtığımız hamuru başka tarafını öbür tarafa kapatalım tekrar dikdörtgen açalım bir daha öteki tarafı öbür tarafa kapatalım.
Dikdörtgen açalım her açmada tereyağı ile açalım yoksa kolay açılmaz açtığımız hamuru 2 parmak kalınlığında uzun keselim kestikten sonra iki ucu birleştirip sağlı sollu döndürelim.
Fotoğrafta gördüğünüz üzere yuvarlayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim bütün hamuru bu türlü yapalım üzerine yumurta karışımımızı sürelim 20 dakika tepside mayalansın.
180 derecede evvelden işittiğimiz fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim denediğinizde pişman olmacaksınız deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı