Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket margarin yahut tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış – 125 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
İsteğe bağlı olarak içerisine hindistan cevizi
Alabildiği kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Ucunu bulamak için;
Eritmelik çikolata
Hindistan cevizi yahut farklı pasta süsleri olabilir
Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinimizi yahut tereyağımızı derin bir kaseye alıyoruz.
Diğer tüm materyalleri de ek ediyoruz. Unumuzu denetimli olarak ekleyeceğiz. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
Ben hamurun içerisine hindistan cevizi de koyuyorum hoş bir koku ve aroma oluyor. Tabi bu isteğinize bağlı. Dilerseniz koymayabilirsiniz de.
Hazırlamış olduğumuz hamurumuzdan küçük modüller alıp tırtıl kurabiye kalıbımıza koyup, parmağımızla iterek hamuru tırtıl olarak çıkarıp iki ucunu birleştiriyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize kurabiyelerimizi diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırınımızda 160-170 derece ortasında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Diğer tarafta çikolatamızı benmari formda eritiyoruz. Pişen kurabiyelerimizin ucunu evvel eriyen çikolatamıza sonra hindistan cevizine buluyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket margarin yahut tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış – 125 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
İsteğe bağlı olarak içerisine hindistan cevizi
Alabildiği kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Ucunu bulamak için;
Eritmelik çikolata
Hindistan cevizi yahut farklı pasta süsleri olabilir
Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinimizi yahut tereyağımızı derin bir kaseye alıyoruz.
Diğer tüm materyalleri de ek ediyoruz. Unumuzu denetimli olarak ekleyeceğiz. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
Ben hamurun içerisine hindistan cevizi de koyuyorum hoş bir koku ve aroma oluyor. Tabi bu isteğinize bağlı. Dilerseniz koymayabilirsiniz de.
Hazırlamış olduğumuz hamurumuzdan küçük modüller alıp tırtıl kurabiye kalıbımıza koyup, parmağımızla iterek hamuru tırtıl olarak çıkarıp iki ucunu birleştiriyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize kurabiyelerimizi diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırınımızda 160-170 derece ortasında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Diğer tarafta çikolatamızı benmari formda eritiyoruz. Pişen kurabiyelerimizin ucunu evvel eriyen çikolatamıza sonra hindistan cevizine buluyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı