Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı yahut margarin
1 adet yumurta
1 paketin yarısı kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı un +2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
Susam ve çörek otu
Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
1 yumurtanın sarısının yarısını üzeri için ayıralım ,devamını kabımıza alalım.
Oda ısısında ısıttığımız tereyağını, sıvı yağı, tuzu, şekeri ve sirkeyi karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunu ekleyim kıvam alana kadar yoğuralım.
İstediğimiz üzere şekillendirebiliriz.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli formda pişirelim.
Bu tanımdan 1 tepsi tuzlu kurabiye çıkmaktadır.
125 gram tereyağı yahut margarin
1 adet yumurta
1 paketin yarısı kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı un +2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
Susam ve çörek otu
Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
1 yumurtanın sarısının yarısını üzeri için ayıralım ,devamını kabımıza alalım.
Oda ısısında ısıttığımız tereyağını, sıvı yağı, tuzu, şekeri ve sirkeyi karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunu ekleyim kıvam alana kadar yoğuralım.
İstediğimiz üzere şekillendirebiliriz.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli formda pişirelim.
Bu tanımdan 1 tepsi tuzlu kurabiye çıkmaktadır.