Pastane Poğaçası (Denemeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı kuru maya yada yarım paket yaş maya
2 yumurta ( sarılarını üzerine)
1,5 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
6-6,5 su bardağa un(kontrollü ekleyelim)
Pastane Poğaçası (Denemeyen Kalmasın) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım
Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım
Toparlanabilen yumuşak bir hamur elde ettikten sonra güzelce pürüzsüz hale gelene kadar yoğuralım
Sonrasında hamuru eşit bezeye bölelim ve güzel pürüzsüz bezeler yuvarlayalım
Belli aralıklarla bi zemine dizip üzerlerini bir poşet ile tamamen kapatıp oda sıcaklığında yarım saat mayalanmalarını bekleyelim
Süreç tamamlandıktan sonra her bir yuvarlak bezenin üzerine elimin kenarı ile ortasına basıyorum içersine peynir koyarak ikiye katlayıp ucuna tekrar elimin kenarını bastırıyor ve şekillendiriyorum
Şekil verme işlemi tamamlandıktan sonra üzerlerini yine bir poşet ile örtüp tepsi mayası için bekletelim (vaktiniz yok ise fırını alt üst ayar 50 derecede ısıtıp 10 dakika kadar fırında da mayalandırabilirsiniz ).
Tepsi mayalandırması da hallolduktan sonra üzerlerine kenara ayırmış olduğumuz yumurta sarısından sürüp 190-200 derece ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim deneyeceklere afiyetle
Pastane Poğaçası (Denemeyen Kalmasın) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı kuru maya yada yarım paket yaş maya
2 yumurta ( sarılarını üzerine)
1,5 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
6-6,5 su bardağa un(kontrollü ekleyelim)
Pastane Poğaçası (Denemeyen Kalmasın) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım
Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım
Toparlanabilen yumuşak bir hamur elde ettikten sonra güzelce pürüzsüz hale gelene kadar yoğuralım
Sonrasında hamuru eşit bezeye bölelim ve güzel pürüzsüz bezeler yuvarlayalım
Belli aralıklarla bi zemine dizip üzerlerini bir poşet ile tamamen kapatıp oda sıcaklığında yarım saat mayalanmalarını bekleyelim
Süreç tamamlandıktan sonra her bir yuvarlak bezenin üzerine elimin kenarı ile ortasına basıyorum içersine peynir koyarak ikiye katlayıp ucuna tekrar elimin kenarını bastırıyor ve şekillendiriyorum
Şekil verme işlemi tamamlandıktan sonra üzerlerini yine bir poşet ile örtüp tepsi mayası için bekletelim (vaktiniz yok ise fırını alt üst ayar 50 derecede ısıtıp 10 dakika kadar fırında da mayalandırabilirsiniz ).
Tepsi mayalandırması da hallolduktan sonra üzerlerine kenara ayırmış olduğumuz yumurta sarısından sürüp 190-200 derece ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim deneyeceklere afiyetle
Pastane Poğaçası (Denemeyen Kalmasın) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı