Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağı (oda ısısında)
2 tane yumurta (1 inin sarısı yüzüne sürülecek)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
6,5-7 su bardağı arası un (kontrollü koyun)
️iç harcı için;
Çökelik,peynir,patates ne arzu ederseniz.Ben 4 adet haşlanmış patates kullandım
1 adet kuru soğan
Bardak ölçüm; 200 ml
Üzeri için;
Yumurta sarısı ve az bişey sıvı yağ karıştırıp üzerine sürülecek
Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sizlere hazırlara taş çıkaran bir poğaça tarifi ile geldim benden söylemesi bu tarif kaçmaz. ! ♥ bu poğaça varya hem çok güzel hem puff puf hemde sarıyer poğacasından hiç farkı yok.
İç harç yapımı .Soğanı az yağda tavada soteledim.
Rendelenmiş patateslerin içine ilave ettim.Tuz ilavesiyle iç harcı oluşturdum.
Kasenin içerisine oda ısısındaki tereyağını, şekeri ve tuzu koyup özleşmesi için çırpalım, sırayla diğer malzemeleri de alarak bir çırpıcı yardımıyla karıştıralım,.
Sonra yumurta ve yoğurdunu da ekleyip karıştıralım,ununu da azar azar ekleyelim suyunu ve mayasını da koyup karıştırmaya devam edelim.
Katılaşmaya başladığında çırpıcıyı bırakıp, elimizle ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuralım
Sonra, 30 dk mayalanması için bekletelim.
16-17 eşit parçaya bölelim ve yuvarlayalım, her bir hamurun ortasına bastırıp iç harcını koyalım.
Sandaviç şeklinde kapayıp elimizle ortasına bastıralım.
Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atıp, 15-20 dk ön maya için ılık fırında mayalandıralım ılık bir ortamda da olur.
Önceden ısınmış 180 derecelik fansız fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Harika puf puf kabaran yumuşacık poğaça oluyor kesin deneyin.
Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı (oda ısısında)
2 tane yumurta (1 inin sarısı yüzüne sürülecek)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
6,5-7 su bardağı arası un (kontrollü koyun)
️iç harcı için;
Çökelik,peynir,patates ne arzu ederseniz.Ben 4 adet haşlanmış patates kullandım
1 adet kuru soğan
Bardak ölçüm; 200 ml
Üzeri için;
Yumurta sarısı ve az bişey sıvı yağ karıştırıp üzerine sürülecek
Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sizlere hazırlara taş çıkaran bir poğaça tarifi ile geldim benden söylemesi bu tarif kaçmaz. ! ♥ bu poğaça varya hem çok güzel hem puff puf hemde sarıyer poğacasından hiç farkı yok.
İç harç yapımı .Soğanı az yağda tavada soteledim.
Rendelenmiş patateslerin içine ilave ettim.Tuz ilavesiyle iç harcı oluşturdum.
Kasenin içerisine oda ısısındaki tereyağını, şekeri ve tuzu koyup özleşmesi için çırpalım, sırayla diğer malzemeleri de alarak bir çırpıcı yardımıyla karıştıralım,.
Sonra yumurta ve yoğurdunu da ekleyip karıştıralım,ununu da azar azar ekleyelim suyunu ve mayasını da koyup karıştırmaya devam edelim.
Katılaşmaya başladığında çırpıcıyı bırakıp, elimizle ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuralım
Sonra, 30 dk mayalanması için bekletelim.
16-17 eşit parçaya bölelim ve yuvarlayalım, her bir hamurun ortasına bastırıp iç harcını koyalım.
Sandaviç şeklinde kapayıp elimizle ortasına bastıralım.
Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atıp, 15-20 dk ön maya için ılık fırında mayalandıralım ılık bir ortamda da olur.
Önceden ısınmış 180 derecelik fansız fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Harika puf puf kabaran yumuşacık poğaça oluyor kesin deneyin.
Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı