Pastane Tadında Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı ya da sade yağ ( oda sıcaklığında )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı (İçine)
3 su bardağı un
Dışı için
1 su bardağı kavrulmuş susam
1 adet yumurta sarısı
Pastane Tadında Kandil Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım homojen olana kadar karıştıralım.
Üzerine denetimli unu ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan kesimler koparıp uzunlamasına tahtada uzatalım simit hali verelim. İrtibat yerini elimizle düzeltelim.
Hazırladığımız simitleri öce yumurta akına sonra susama bulayalım.
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun
Pastane Tadında Kandil Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı ya da sade yağ ( oda sıcaklığında )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı (İçine)
3 su bardağı un
Dışı için
1 su bardağı kavrulmuş susam
1 adet yumurta sarısı
Pastane Tadında Kandil Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım homojen olana kadar karıştıralım.
Üzerine denetimli unu ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan kesimler koparıp uzunlamasına tahtada uzatalım simit hali verelim. İrtibat yerini elimizle düzeltelim.
Hazırladığımız simitleri öce yumurta akına sonra susama bulayalım.
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun
Pastane Tadında Kandil Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı