Pastane Tadında Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
100 gram margarin yahut tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 bardağa yakın damla çikolata
2.5 3 bardağa yakın un
Pastane Tadında Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle un ve damla çikolata hariç oda ısısında yumuşamış margarin ve öbür gereçleri ekleyip karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur hazırlayalım.
Damla çikolata en son ekleyip hamuru çok yoğurmadan dikkatlice karıştırıp ceviz büyüklüğünde modüller alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Evvelden ısınmış 180 derece fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz.
Pastaneden alınan kurabiye lezzetinden hiç bir farkı yok.
En dikkat edilmesi gereken hamurun kıvamı. Şayet sert olursa kurabiye de kıyır kıyır olmaz ve sertleşir. Afiyet olsun.
100 gram margarin yahut tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 bardak pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 bardağa yakın damla çikolata
2.5 3 bardağa yakın un
Pastane Tadında Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle un ve damla çikolata hariç oda ısısında yumuşamış margarin ve öbür gereçleri ekleyip karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur hazırlayalım.
Damla çikolata en son ekleyip hamuru çok yoğurmadan dikkatlice karıştırıp ceviz büyüklüğünde modüller alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Evvelden ısınmış 180 derece fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz.
Pastaneden alınan kurabiye lezzetinden hiç bir farkı yok.
En dikkat edilmesi gereken hamurun kıvamı. Şayet sert olursa kurabiye de kıyır kıyır olmaz ve sertleşir. Afiyet olsun.