Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
10 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tepeleme maya
1 tatlı kaşığı tuz
İç materyali (isteğe bağlı);
Kaşar
Çikolata
Peynir
Zeytin
Çökelik
Üstü için;
1 adet yumurta
Susam-çörek otu
Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su, yoğurt, sıvı yağ, maya, şeker ve tuz kapta karıştırılır ve üstüne unu ekleriz elastik hamur olana kadar yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru üstü kapalı bir formda bir buçuk saat mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde elimize alıyoruz elimizde açıyoruz iç materyalini koyup form veriyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Yumurtamızı poğaçalarımızın üstüne sürüyoruz.
Daha sonra üstünü susam ve çörek otu ekliyorum. Tepsi mayası için 15-20 dakika bekliyoruz.
200 derece evvelden ısıtılmış fırında altı üstü pişene kadar pişiriyor.
Afiyet olsun.
Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
10 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tepeleme maya
1 tatlı kaşığı tuz
İç materyali (isteğe bağlı);
Kaşar
Çikolata
Peynir
Zeytin
Çökelik
Üstü için;
1 adet yumurta
Susam-çörek otu
Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su, yoğurt, sıvı yağ, maya, şeker ve tuz kapta karıştırılır ve üstüne unu ekleriz elastik hamur olana kadar yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru üstü kapalı bir formda bir buçuk saat mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde elimize alıyoruz elimizde açıyoruz iç materyalini koyup form veriyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Yumurtamızı poğaçalarımızın üstüne sürüyoruz.
Daha sonra üstünü susam ve çörek otu ekliyorum. Tepsi mayası için 15-20 dakika bekliyoruz.
200 derece evvelden ısıtılmış fırında altı üstü pişene kadar pişiriyor.
Afiyet olsun.
Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı