Pastane Yöntemi Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
2 silme yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya yahut 1 küçük paket kuru maya
3 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
7,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Dışı için;
1 türk kahve fincanı üzüm pekmezi
1,5 su bardağı su
350-400 gram kadar kavrulmuş susam
Kullandığım bardak ölçüsü 170 ml
Pastane Yolu Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru için uygun bir kaba su,şeker ve mayayı alıyoruz.
Ardından maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Sonra üzerine tuz ve yağı ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra unu yavaşça ek ederek ele hafif yapışacak orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
Ardından üzerini örtüp hamuru mayalandırıyoruz.
Ve mayalanan hamurun havasını alıyoruz.
Elimizi biraz yağlayarak hamurdan avuç içi kadar bezeler yapıyoruz.
Daha sonra pekmez ve suyu karıştırarak hazırlıyoruz.
Ve birinci yaptığımız bezeyi alıp silindir biçiminde elimizde açıp iki ucundan tutup büküp son halini veriyoruz tüm bezelere birebir süreci uyguluyoruz.
Sonra her birini evvel pekmezli suya,ardından susama buluyoruz ve aralıklı olarak tepsiye diziyoruz.
Yapmış olduğumuz simitleri 15-20 dakika tepside mayalandırıyoruz.
Önceden 250⁰c de ısıtılmış fırına simitleri koyup dereceyi 190⁰c ye düşürüyoruz.
15-20 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz pişen simitleri afiyetle çay eşliğinde tükete bilirsiniz afiyet olsun efendim ❣.
Pastane Yöntemi Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı ılık su
2 silme yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya yahut 1 küçük paket kuru maya
3 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
7,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Dışı için;
1 türk kahve fincanı üzüm pekmezi
1,5 su bardağı su
350-400 gram kadar kavrulmuş susam
Kullandığım bardak ölçüsü 170 ml
Pastane Yolu Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru için uygun bir kaba su,şeker ve mayayı alıyoruz.
Ardından maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Sonra üzerine tuz ve yağı ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra unu yavaşça ek ederek ele hafif yapışacak orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
Ardından üzerini örtüp hamuru mayalandırıyoruz.
Ve mayalanan hamurun havasını alıyoruz.
Elimizi biraz yağlayarak hamurdan avuç içi kadar bezeler yapıyoruz.
Daha sonra pekmez ve suyu karıştırarak hazırlıyoruz.
Ve birinci yaptığımız bezeyi alıp silindir biçiminde elimizde açıp iki ucundan tutup büküp son halini veriyoruz tüm bezelere birebir süreci uyguluyoruz.
Sonra her birini evvel pekmezli suya,ardından susama buluyoruz ve aralıklı olarak tepsiye diziyoruz.
Yapmış olduğumuz simitleri 15-20 dakika tepside mayalandırıyoruz.
Önceden 250⁰c de ısıtılmış fırına simitleri koyup dereceyi 190⁰c ye düşürüyoruz.
15-20 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz pişen simitleri afiyetle çay eşliğinde tükete bilirsiniz afiyet olsun efendim ❣.
Pastane Yöntemi Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı