Son konular

Pastane Usulü Ekler Pasta

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pastane Usulü Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
100 gram tereyağ
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
4 büyük yumurta (küçükse 5 adet kullanın)
Kreması için :
2,5 su bardağı süt
1,5 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
50 gram tereyağ
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Üzeri için :
200 gram bitter çikolata (benmari usulü ertilmiş)
Süslemek için:
50 gram beyaz çikolata (ben içerisindeki artan kremayla süsledim)
Antep fıstığı üzerine serpmek için


Pastane Usulü Ekler Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle derin ve uygun bir tencereye tereyağ su ve tuz eklenip tereyağ eritilir.
Eriyen tereyağın üzerine un ilave edilip 5 -10 dakika sürekli karıştırılarak güzel bi kıvam elde edilir.
Pişen hamur ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamura vanilya ve teker teker yumurtalar eklenip çırpılır mikserle dediğim gibi teker teker kırın yumurtaları bi tane kırın iyice hamura yedirin.
Daha sonra diğerini ekleyin bütün yumurtaları bu şekilde yaptıktan sonra hamuru şanti torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye resimdeki gibi sıkılır.
Daha sonra parmağınızı ıslatarak kenarlarını düzeltebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika fırını hiç açmadan kuru olacak şekilde pişirilir.
Kuru dediysem çatır çatır yakmayın pişen hamurlar soğumaya bırakılır.
Kreması için tereyağ ve vanilya hariç bütün malzeme tencereye alınıp koyulaşıp göz göz olana kadar pişirilip ocaktan alınıp tereyağ ve vanilya eklenerek iyice çırpılıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremayı krem şanti eklenip mikserle iyice çırpılır.
Eklerleri bıçakla ikiye kesilir.
Hazırlanan krema krem şanti torbasına doldurulup pişen ekler hamurlarının içi kremayla doldurulur.
Üzerlerini benmari usulü eritilen çikolataya batırıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Benim beyaz çikolatam yoktu içinden artan kremayla süsleyip antep fıstığı serperek servis yaptım. Afiyet olsun
Pastane Usulü Ekler Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ 1 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un 3 tane yumurta İç kreması 1 çay bardağı toz şeker 1 tane yumurta 2 yemek kaşığı un tepeleme 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası 3 su bardağı süt 50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 100 gram tereyağı 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı şeker Bir fiske tuz 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 3 büyük boy yumurta Kreması için: 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler 100 gr tereyağ 1 su bardağı su 1 buçuk su bardağı un 4 adet yumurta Kreması için; 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı un Soğuduktan sonra yarım paket krem şanti Üzerine: Benmari usulü eritmek için 150 gr sütlü çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 100 gram tereyağı Yarım yemek kaşığı toz şeker Çeyrek çay kaşığı tuz 1 su bardağı su 1 paket vanilin 1,5 su bardağı un 3 adet yumurta Krema için; 1 paket krem şanti Yarım su bardağı soğuk süt 4 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı Yarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Pastane Adabı Ekler Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 100 gram tereyağ yahut margarin 1 su bardağı su 1,5 su bardağı un 1 çimdik tuz 1 çimdik şeker 4 adet yumurta (Küçük ise 5 adet ) Kreması için; 2,5 su bardağı süt 1,5 tepeleme yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta Yarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt