Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 litre su
800 gram un
400 gram margarin
1 fiske tuz
1 fiske şeker
20-24 adet yumurta
Krema için;
1 litre süt
160 gram buğday nişastası
250 gram toz şeker
50 gram tereyağı & margarin
1 paket vanilya
Sıvı krema (kıvamına göre)
Glasso (çikolata) sosu;
1 kilo kuvertür çikolata
1 kilo pralin (nutella)
1 kilo margarin
Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye suyu ve katı yağ koyuyoruz kaynayana kadar karıştırarak beklenir.
Kaynayan karışımın altı kısılır ve un eklenerek un kokusu çıkana kadar kavrulur.
Daha sonra el yakmayacak kıvama gelince yumurtalar 2 şer adet eklenerek hamura yedirilir.
Sıkma torbasına alınan hamur ister profiterol, ekler şekli verilerek pişirilir.
Krema için kremamız bir gün önceden yapılıp dolapta bekletilmeli.
1 litre sütün yarısı kaynar yarısı soğuk olacak. Nişasta, toz şeker ayrı tencerede karıştırılır üzerine soğuk süt eklenir homojen karışım elde edilir.
Daha sonra ocağın üzerine konulur sıcak sütte eklenir ve kıvam alana kadar çırpılır.
Kıvam alınca ocağın altı kapatılır ve margarin ve vanilya eklenerek pastacı kreması elde edilir. Üstü streçli bir şekilde 1 gece dolapta bekletilir.
Glasso (çikolata) sosu için margarin tencereye alınır ve kızgın hale getirilir.
Kızgın yağın altı kapatılır üzerine kuvertür çikolata eklenir ve eriyene dek karıştırılır.
Karışımın içine nutella eklenir ve glasso (çikolata) sosu hazır.
Eklerin sıcağı çıktıktan sonra ikiye kesilip içine krema sıkılır ve çikolata sosuna bandırılır.Afiyet olsun
Pişirme :Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40-45 dk gözetim altında pişiriyoruz.
Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 litre su
800 gram un
400 gram margarin
1 fiske tuz
1 fiske şeker
20-24 adet yumurta
Krema için;
1 litre süt
160 gram buğday nişastası
250 gram toz şeker
50 gram tereyağı & margarin
1 paket vanilya
Sıvı krema (kıvamına göre)
Glasso (çikolata) sosu;
1 kilo kuvertür çikolata
1 kilo pralin (nutella)
1 kilo margarin
Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye suyu ve katı yağ koyuyoruz kaynayana kadar karıştırarak beklenir.
Kaynayan karışımın altı kısılır ve un eklenerek un kokusu çıkana kadar kavrulur.
Daha sonra el yakmayacak kıvama gelince yumurtalar 2 şer adet eklenerek hamura yedirilir.
Sıkma torbasına alınan hamur ister profiterol, ekler şekli verilerek pişirilir.
Krema için kremamız bir gün önceden yapılıp dolapta bekletilmeli.
1 litre sütün yarısı kaynar yarısı soğuk olacak. Nişasta, toz şeker ayrı tencerede karıştırılır üzerine soğuk süt eklenir homojen karışım elde edilir.
Daha sonra ocağın üzerine konulur sıcak sütte eklenir ve kıvam alana kadar çırpılır.
Kıvam alınca ocağın altı kapatılır ve margarin ve vanilya eklenerek pastacı kreması elde edilir. Üstü streçli bir şekilde 1 gece dolapta bekletilir.
Glasso (çikolata) sosu için margarin tencereye alınır ve kızgın hale getirilir.
Kızgın yağın altı kapatılır üzerine kuvertür çikolata eklenir ve eriyene dek karıştırılır.
Karışımın içine nutella eklenir ve glasso (çikolata) sosu hazır.
Eklerin sıcağı çıktıktan sonra ikiye kesilip içine krema sıkılır ve çikolata sosuna bandırılır.Afiyet olsun
Pişirme :Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40-45 dk gözetim altında pişiriyoruz.
Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı