Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
3 tane yumurta
İç kreması
1 çay bardağı toz şeker
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un tepeleme
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 su bardağı süt
50 gram tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için
100 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata
Çikolatalar benmari usulü eritilir ve eklerin üzerine sürülür
Pastane Usulü Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurunu yapalım.Tereyağ bir kaba konur ocağın altı yakılır.
Tereyağ erimeye başlayınca sıcak su eklenir tuz ve şeker ilave edilir un eklenir orta dereceli ateşte 3-4 dk devamlı karıştırarak pişirilir pişen hamur 15 dk soğumaya bırakılır (tamamen soğutmayın)
Mikserin yüksek devrinde yumurtalar teker teker eklenerek karıştırılır spatula ile hamur toparlanır ve sıkma torbasına konur.
Altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur belli aralıklarla sıkılır.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Muhallebi için.Yapılışı.Tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeler bir kaba konur iyice karıştırılır ve ocağın altı yakılır muhallebi kıvamında pişirilir.
Pişen kremanın içerisine vanilya ve tereyağ eklenir karıştırılır.
Ocağın altı kapatılır.
Kremanın üzerine değecek şekilde streçlenir soğumaya bırakılır.
Krema sıkma torbasına konur ve pişen eklerin içine sıkılır.
Pastane Usulü Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
3 tane yumurta
İç kreması
1 çay bardağı toz şeker
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un tepeleme
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 su bardağı süt
50 gram tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için
100 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata
Çikolatalar benmari usulü eritilir ve eklerin üzerine sürülür
Pastane Usulü Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurunu yapalım.Tereyağ bir kaba konur ocağın altı yakılır.
Tereyağ erimeye başlayınca sıcak su eklenir tuz ve şeker ilave edilir un eklenir orta dereceli ateşte 3-4 dk devamlı karıştırarak pişirilir pişen hamur 15 dk soğumaya bırakılır (tamamen soğutmayın)
Mikserin yüksek devrinde yumurtalar teker teker eklenerek karıştırılır spatula ile hamur toparlanır ve sıkma torbasına konur.
Altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur belli aralıklarla sıkılır.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Muhallebi için.Yapılışı.Tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeler bir kaba konur iyice karıştırılır ve ocağın altı yakılır muhallebi kıvamında pişirilir.
Pişen kremanın içerisine vanilya ve tereyağ eklenir karıştırılır.
Ocağın altı kapatılır.
Kremanın üzerine değecek şekilde streçlenir soğumaya bırakılır.
Krema sıkma torbasına konur ve pişen eklerin içine sıkılır.
Pastane Usulü Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı