Son konular

Pastane Usulü Ekler Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
3 tane yumurta
İç kreması
1 çay bardağı toz şeker
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un tepeleme
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 su bardağı süt
50 gram tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için
100 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata
Çikolatalar benmari usulü eritilir ve eklerin üzerine sürülür

Pastane Usulü Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurunu yapalım.Tereyağ bir kaba konur ocağın altı yakılır.
Tereyağ erimeye başlayınca sıcak su eklenir tuz ve şeker ilave edilir un eklenir orta dereceli ateşte 3-4 dk devamlı karıştırarak pişirilir pişen hamur 15 dk soğumaya bırakılır (tamamen soğutmayın)
Mikserin yüksek devrinde yumurtalar teker teker eklenerek karıştırılır spatula ile hamur toparlanır ve sıkma torbasına konur.
Altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur belli aralıklarla sıkılır.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Muhallebi için.Yapılışı.Tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeler bir kaba konur iyice karıştırılır ve ocağın altı yakılır muhallebi kıvamında pişirilir.
Pişen kremanın içerisine vanilya ve tereyağ eklenir karıştırılır.
Ocağın altı kapatılır.
Kremanın üzerine değecek şekilde streçlenir soğumaya bırakılır.
Krema sıkma torbasına konur ve pişen eklerin içine sıkılır.
Pastane Usulü Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pastane Adabı Ekler Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 100 gram tereyağ yahut margarin 1 su bardağı su 1,5 su bardağı un 1 çimdik tuz 1 çimdik şeker 4 adet yumurta (Küçük ise 5 adet ) Kreması için; 2,5 su bardağı süt 1,5 tepeleme yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta Yarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 litre su 800 gram un 400 gram margarin 1 fiske tuz 1 fiske şeker 20-24 adet yumurta Krema için; 1 litre süt 160 gram buğday nişastası 250 gram toz şeker 50 gram tereyağı & margarin 1 paket vanilya Sıvı krema (kıvamına göre)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Pastane Usulü Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 1 su bardağı su 1,5 su bardağı un 100 gram tereyağ 1 paket vanilya 1 çimdik tuz 4 büyük yumurta (küçükse 5 adet kullanın) Kreması için : 2,5 su bardağı süt 1,5 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 100 gram tereyağı 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı şeker Bir fiske tuz 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 3 büyük boy yumurta Kreması için: 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Ekler (Pastane Usulü) Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 125 gram tereyağı 1,5 su bardağı su 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 4 adet yumurta Kreması İçin 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet yumurta 1 paket kremşanti Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt