Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
100 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
Bir fiske tuz
1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 büyük boy yumurta
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket krem şanti
Üzeri için :
Çikolata
Pastane Usulü Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı koyalım, sürekli karıştırarak pişirelim.
Göz göz olan kremayı ocaktan alalım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
Hamurunu hazırlamak için tereyağı,su,şeker ve tuzu tencereye alalım.
Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim,karıştırarak pişirelim.
Toparlanan hamuru 10 dakika soğumaya bırakalım.
Soğuyan hamura teker teker yumurtaları kıralım ve hamura iyice yedirelim.
Hamuru sıkma torbasına veya torbanız yoksa çift kilitli buzdolabı poşetine koyalım bir parmak genişliğinde tepsiye şeritler halinde sıkalım.
Hamur bitene kadar şişlemi tekrarlayalım eğer hamurda eğrilikler olursa elimizi suya batırıp şekilleri düzeltelim.
Ekler hamurlarımızı önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
Ekler hamurlarınız pişerken fırının kapağını açmamanız gerekmektedir.
Fırından aldığımız ekler hamurlarını soğumaya bırakalım ve bu sırada soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
Ekleri bir kenarından bıçak ile keselim ve içerisine kremamızdan koyalım.
Dilerseniz eklerlerinizi kesmeden üzerinden delerek içerisine kremayı doldurabilirsiniz.
Eklerin üst kapaklarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ve servis tabağına alalım.
Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edelim.
Deneyeceklere afiyet olsun
Püf noktaları:
Yumurtaları ekler hamuru soğuduktan sonra ilave etmelisiniz.
Yumurtaları mutlaka teker teker ilave etmeli ve birini güzelce yedirmeden diğerine geçmemelisiniz.
Yumurtalar hamurun daha az kıvamlı olmasını sağlayacak ve böylelikle daha rahat sıkabileceksiniz.
Ekler hamurunu fırına attıktan sonra fırının kapağını açmamanız gerekmektedir.
Piştikten sonrada 10 dakika fırının kapağını açmayınız daha sonra hamurları fırından çıkarıp dışarıda soğumasını bekleyiniz.
Pastane Usulü Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
100 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
Bir fiske tuz
1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 büyük boy yumurta
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket krem şanti
Üzeri için :
Çikolata
Pastane Usulü Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı koyalım, sürekli karıştırarak pişirelim.
Göz göz olan kremayı ocaktan alalım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
Hamurunu hazırlamak için tereyağı,su,şeker ve tuzu tencereye alalım.
Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim,karıştırarak pişirelim.
Toparlanan hamuru 10 dakika soğumaya bırakalım.
Soğuyan hamura teker teker yumurtaları kıralım ve hamura iyice yedirelim.
Hamuru sıkma torbasına veya torbanız yoksa çift kilitli buzdolabı poşetine koyalım bir parmak genişliğinde tepsiye şeritler halinde sıkalım.
Hamur bitene kadar şişlemi tekrarlayalım eğer hamurda eğrilikler olursa elimizi suya batırıp şekilleri düzeltelim.
Ekler hamurlarımızı önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
Ekler hamurlarınız pişerken fırının kapağını açmamanız gerekmektedir.
Fırından aldığımız ekler hamurlarını soğumaya bırakalım ve bu sırada soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
Ekleri bir kenarından bıçak ile keselim ve içerisine kremamızdan koyalım.
Dilerseniz eklerlerinizi kesmeden üzerinden delerek içerisine kremayı doldurabilirsiniz.
Eklerin üst kapaklarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ve servis tabağına alalım.
Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edelim.
Deneyeceklere afiyet olsun
Püf noktaları:
Yumurtaları ekler hamuru soğuduktan sonra ilave etmelisiniz.
Yumurtaları mutlaka teker teker ilave etmeli ve birini güzelce yedirmeden diğerine geçmemelisiniz.
Yumurtalar hamurun daha az kıvamlı olmasını sağlayacak ve böylelikle daha rahat sıkabileceksiniz.
Ekler hamurunu fırına attıktan sonra fırının kapağını açmamanız gerekmektedir.
Piştikten sonrada 10 dakika fırının kapağını açmayınız daha sonra hamurları fırından çıkarıp dışarıda soğumasını bekleyiniz.
Pastane Usulü Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı